Röd seger i politisk femkamp

Fem s- och tre v-politiker vann en, till synes, komfortabel seger med 4-1 över den det borgerliga blocket i den politiska femkampen vid Campingbadet. Trots de klara siffrorna var kampen oerhört spännande och utgången oviss.

Christer Westerlund, assisterad av Urban Andersson, ledde den intensiva kampen med en säkerhet värdig FIFA-domare.

Tävlingen inleddes med presentation av deltagarna varefter man ställde upp för första grenen: Fotbolls-slalom-stafett. Flera exempel på god bollbehandling visades, men även på det motsatta... Trots att alliansens lag var först färdigt dömde domaren till de rödas fördel: det lag där alla deltagarna satt ner efter genomförda sträckor är vinnaren. Eller som domaren fastslog: det gäller att vara lyhörd.

Andra grenen, papperskorgboll, tog väldigt lång tid. Flera deltagare hade svårt att träffa de stora papperskorgarna med de små innebandybollarna. Man kan tycka att politiker ska vara vana att det blåser lite. Alliansen hade en klar ledning med endast en boll kvar mot de rödas tre, men med en enorm kraftansträngning lyckades de röda tjejerna sätta målen vilket gav en 2-0-ledning.

Den tredje grenen visade att även spik-islagning är en arbetarrörelse! Snabba och kraftiga hammarslag gav en ointaglig 3-0-ledning.

Vattenballongkastning är en knepig gren med mycket taktik. De röda började med ett säkerhetskast, vilket genast överträffades av alliansen. När avstånden ökades visade det sig att ballongen lätt gick sönder vid mottagandet. Slutomgången gav röd ledning med 10,5m. Alliansen stegade inför tävlingens sista kast upp 11m. Kastet var tillräckligt långt, men mottagandet var inte tillräckligt mjukt. En våt fläck i sanden visade att även denna gren vanns av de röda.

Avslutningens dragkamp gav en god bild av den lokala politiken - de röda drar åt ett håll och alliansen åt det motsatta. Den här gången var borgarna helt eniga, vilket gav en komfortabel grenseger i två raska drag.

De plaskvåta totalvinnarna och de något mindre blöta förlorarna tackade varandra för god kamp samt domarna för väl ledd match. Även Chatarina Ståhl, organisatören av tävlingen, tackades av deltagare och publik.

Sidan uppdaterades senast: 2010-06-29 16:52