Överlägsen seger för de rödgröna

Resultatet från skolvalet på Värmdö gymnasium är entydigt. Unga idag vill se ett rödgrönt Europa.

(S), (MP) och (V) fick tillsammans hela 57% av de ungas röster. Mot det står alliansens 21%. Miljöpartiet är största enskilda parti följt av Socialdemokraterna.

- Det är tydligt att unga människor vill ha ett annat samhälle än det vi ser idag, säger Annika Andersson Ribbing, socialdemokraterna i Värmdö.

Europa har länge styrts av krafter som sätter marknaden och inte människorna främst.

På söndag den 7 juni är det val till Europaparlamentet
Jobben, ungdomsarbetslösheten och klimatet är avgörande för vår framtid. En röst på socialdemokraterna är en röst för fler, trygga och gröna jobb. Det är en klimatsmart röst och en röst för att investera i ungdomar.

 Jobben först
I Europavalet sätter vi jobben först. Ett eget arbete är en förutsättning för personlig utveckling, gemenskap, och frihet att forma sitt eget liv. Vi vill investera i utbildning, forskning och infrastruktur.

 Klimatinvestera för framtiden
En offensiv sammanhållen klimatpolitik ger Sverige och hela Europa nya möjligheter. I Europavalet lyfter vi fram framtidens jobb, välfärd och ekonomiska tillväxt som kan växa fram ur lösningarna på klimatkrisen.

 Investera i ungdomar
Det går att bekämpa ungdomsarbetslösheten. I ett första steg vill vi halvera ungdomsarbetslösheten senast till 2015 bland unga som inte studerar.

Sidan uppdaterades senast: 2009-06-03 16:22
 
Valplattform 2014-2018

Valplattform 2014-2018 Ett Framtidskontrakt för Värmdö

Läs mer