Gemensamt uttalande med anledning av Villeroy & Boch:s åtgärdspaket

Värmdö kommun har på förmiddagen mottagit besked, av ledningen i Villeroy & Boch Gustavsberg AB, om ett förberedande varsel för anställda vid fabriksverksamheten i Gustavsberg.

- Vi kommer från kommunens sida att vidta de åtgärder som står i vår makt, för att stödja både fabriksledningen och de anställda, i syfte att säkerställa en så effektiv och omfattande framtida verksamhet som möjligt i Gustavsberg.

Det säger kommunstyrelsens ordförande i Värmdö, Lars-Erik Alversjö (M), och oppositionsrådet, Lars Bryntesson (S), i ett gemensamt uttalande idag.

- Gustavsbergsfabriken har historiskt spelat en betydande roll för bygden. Vi ser den som mycket viktig även i framtiden, såväl för sysselsättningen på orten som för vår gemensamma identitet, säger Alversjö och Bryntesson.

Villeroy & Boch sysselsätter idag cirka 510 medarbetare i hela Sverige. Villeroy & Boch har i ett pressmeddelande i dag meddelat att man planerar strukturförändringar vilket medför nedskärningar med cirka 220 anställda i Sverige. 

Kontaktpersoner:
Lars Bryntesson (S) - Oppositionsråd, Värmdö kommun 
Lars-Erik Alversjö (M) - Kommunstyrelsens ordförande, Värmdö kommun
 

Sidan uppdaterades senast: 2009-03-20 18:22
 
Valplattform 2014-2018

Valplattform 2014-2018 Ett Framtidskontrakt för Värmdö

Läs mer