Tv-journalisten Folke Rydén kommer till Framtidsveckan

Pressmeddelande från Socialdemokraterna Värmdö 

 

Tv-journalisten Folke Rydén, som har gjort dokumentärfilmen ”Förgiftad kompromiss” som visas i SVT i dagarna, kommer till Framtidsveckan i Värmdö den 25 sep. Han medverkar vid ett seminarium tillsammans med Socialdemokraterna och Naturskyddsföreningen.

 

 

 

Folke Rydén

Vårt hav, Östersjön, är allvarligt hotat. Flera djurarter håller på att gå under och minskar i antal. Välfärdssjukdomar och cancer har ökat. Forskarna larmar om en ny typ av miljögifter. Mest utsatta är foster och spädbarn.

I filmen ”Den andra vågen” (se länk nedan) belyser journalisten Folke Rydén det miljöhot som vi står inför. I filmen får vi möta värmdöbon Cecilia som får reda på vilka miljögifter hennes nyfödde Alfred fått i sig. För första gången får forskarna möjlighet att analysera spädbarnsblod. Resultatet överraskar och oroar.

Under seminariet berättar han om sin dokumentärserie och vi diskuterar hur man – från förskola till gymnasium – kan arbeta med miljön i Östersjön.

– Det är ett viktigt uppdrag för skolan att bygga rätt kunskap hos våra barn så att de bidrar till en förändring i framtiden, säger Karin Aaseby, skolpolitisk talesperson (S) i Värmdö.

 

 

Program onsdagen den 25 sep.

18.00 Folk Rydén om sitt arbete med dokumentärserien

18.20 Filmen Den andra vågen

19.20 Fika och mingel

19.45 Inspiration och workshop- Hur kan man arbeta med Östersjön och miljön i skolan?

21.00 Slut

 

 

 Den andra vågen SVT  http://webb-tv.nu/den-andra-vagen-svt-play/

Den andra vågen

 

Mer information

Karin Aaseby, skolpolitisk talesperson (S)

Tel: 070-424 31 38

 

Sidan uppdaterades senast: 2013-09-04 20:41