Pressmedd. Dokument om Värmdövallen till återremiss

Pressmeddelande från Socialdemokraterna i Värmdö 2013-05-31

 

Frågan om ansvarsfrihet för kommunstyrelsen återremitterades i veckan av kommunfullmäktige till de förtroendevalda revisorerna för vidare utredning. Anledningen är att Värmdökommun kontinuerligt har fått dokumentation om och varit delaktig i byggnationen av Värmdövallen.

– Det är häpnadsväckande att det visar sig att kommunen hela tiden har varit informerad om hanteringen och dessutom haft tjänstemän att arbeta med projektet, säger Annika Andersson Ribbing (S), oppositionsråd.

– Ansvariga politiker har hela tiden lagt skulden på Värmdövallen AB. Om det nu visar sig att kunskapen har funnits i huset, kommer frågan om ansvarsfrihet i ett annat ljus.

– Revisorerna kritiserade hårt hanteringen av Värmdövallen och svårigheterna att spåra de olika stegen i besluten om borgen, bland annat på grund av saknaden av skriftlig dokumentation.

– Vi har länge efterlyst bättre dokumentation inför besluten. Vi har krävt en granskningskommission för att få svar på våra frågor. När det nu visar sig att det har funnits insyn och dokumentation, vill vi att revisorerna går till botten med frågan, säger Annika Andersson Ribbing (S).

Värmdövallen

 

För fler kommentarer, kontakta:

Annika Andersson Ribbing (S), oppositionsråd

Tel: 070-556 06 30

Sidan uppdaterades senast: 2013-05-31 19:31