Borgerligt förakt

Borgerligt förakt

 

Med blå dunster försöker reklambyrån Moderaterna få oss att tro och förstå att svensk ekonomi inte tål att pensionärer, sjuka och arbetslösa kan få det bättre. Inte heller att pengarna räcker till den välfärd som behövs. Detta samtidigt som deras kärnväljare fått stora skattesänkningar och andra förmåner.

 

Uppenbarligen finns det hur mycket pengar som helst när högeralliansens politiker sänkt skatterna med långt över 100 miljarder kronor varje år - varav 71 miljarder gått till jobbskatteavdrag. Men ingenting till pensionärerna som numera betalar en högre skatt på sin uppskjutna lön.

 

Ökade klyftor subventioneras av regeringen. Läxhjälp utanför skoltid efterfrågas allt mer. Det omfattas inte av rut-avdraget, men kombinerat med barnpassning som är tillåtet, blir det fritt fram.

 

Pengarna det kostar borde i stället läggas på skolan och fler lärare. Idag sägs lärare upp och blir arbetslösa på grund av brist på pengar.

 

Alliansregeringen har subventionerat rot- och ruttjänster till en kostnad av 15,3 miljarder som betalades ut under 2011 enligt Skatteverket. En del av pengarna har gått till renovering av swimmingpooler både här hemma och i utlandet.

 

Från januari har restaurangmomsen halverats till en beräknad kostnad av 5,3 miljarder kronor för att subventionera hamburgare på McDonalds i stället för att låta pensionärerna betala en anständig skatt.

Var finns moralen hos "Nya Moderaterna"?

 

Det borgerliga föraktet mot de svaga i samhället har eskalerat! De skenande löneklyftorna och ständiga prisökningar utan kompensation till de svagaste med små marginaler, såsom pensionärer, sjuka och arbetslösa, utarmar levnadsvillkoren för dessa redan sämst ställda grupper.

 

Det var hemskt att se Fredrik Reinfeldt småle då han i Agenda på TV söndagen 6 maj bemötte Stefan Löfven om pensionärsskatten, där Reinfeldt nästan arrogant med ett småleende på läpparna sa att "det ska löna sig att arbeta" och kunde tänka sig att införa ytterligare ett nytt jobbskatteavdrag framöver när ekonomin tillåter. Dessvärre nämnde han ingenting om sänkt skatt för 1,8 miljoner pensionärer.

 

Vill vi ha kvar denna högerregering med sådan människosyn och kallsinnighet efter valet 2014? Fundera och tänk efter!

Kent Wallin

 

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2012-07-12 17:20