Regionpolitiker (S) besöker Ystads Lasarett

Politiker, Region, Ystad

Vi vill satsa på Ystad lasarett

 

Ystad lasarett har en viktig roll att spela för de boende i Ystad med omnejd. Ett mindre sjukhus, som Ystads, kan på ett annat sätt än de stora sjukhusen erbjuda trygghet för gamla och multisjuka patienter. Det ska inte förringas. Därför måste Ystad lasarett få finnas kvar med både basal vård och specialiserad vård och inte reduceras till en välutrustad vårdcentral.

 

Nedskärningarna på Ystads lasarett har de senaste åren skapat många problem, något som inte kan ha undgått den som regelbundet läser Ystads Allehanda. Vinner vi Socialdemokrater valet i Region Skåne så lovar vi därför att det ska bli slut på försämringar, neddragningar och omorganiseringar. Vi vill vara mycket tydliga med att vi vill ha kvar lasarettet i Ystad med sjukvård som kan möta behoven hos befolkning.

 

Vinner vi Socialdemokrater valet kommer vi anställa mer personal och öppna fler vårdplatser i Ystad. Det är med stor oro vi har bevittnat hur den moderatledda regionledningen trasat sönder och skurit ned på sjukvården i Ystad. Lasarettet har utsatts för stora nedskärningar för att klara av att hålla budget. Det har betytt att både vårdplatser och personal försvunnit de senaste åren. Det har naturligtvis påverkat verksamheten eftersom patienterna inte blivit färre! Konsekvensen är att personalen kämpat på i en mycket svår arbetsmiljö och patienterna läggs i korridorer eller skickas hem för tidigt när vårdplatserna inte räcker till. Vi socialdemokrater kommer vända den utvecklingen genom att anställa mellan 50-60 fler vårdpersonal i Ystad.

 

Vi kommer också sätta stopp för de ogenomtänkta omflyttar av verksamheter som nu sker. Förra våren flyttade slutenvårdsortopedin från Ystad till Hässleholm och Kristianstad. Vi var redan då mycket kritiska till att sköra patienter skulle köras över halva Skåne i ambulanser, som för övrigt kan användas bättre. Det visade sig att vi fick rätt. Flytten skulle bli en besparing men kostade istället skattebetalarna 30 miljoner kronor samtidigt som patienterna drabbades. Därför ska nu ortopedin flytta tillbaka till Ystad men nu finns inte personal med rätt kompetens kvar. Hela situationen är ett tydligt exempel på hur illa den moderata regionledningen sköter sjukvården.

 

Nu får det vara slut på nedskärningar, kaos och köer i sjukvården. Vi socialdemokrater hoppas därför få väljarnas förtroende att leda sjukvården efter valet nästa söndag,

 

 

Henrik Fritzon (S) regionråd i opposition

Stefan Malmberg (S) ledamot i regionfullmäktige

 

 

 

 

 

 

 

 

Riksdags- och Regionpolitiker (S) besöker Ystads Lasarett

Lasarettet besöktes idag av bl.a. Socialdemokraternas talesman för sjukvårdsfrågor Lena Hallengren, Regionpolitikerna Henrik Fritzon, Cecilia Magnusson-Svärd och Stefan Malmberg samt oppostionsrådet Kent Mårtensson. De tre sistnämnda alla från Ystad. Syftet med besöket var att få information om sjukhusets  framtids planering.

Det moderatledda styret i Region Skåne försämrar sjukhuset i Ystad.  Förra året flyttades slutenvårdsortopedin hastigt från Ystad för att sedan flytta tillbaka igen.  Notan blev 30 miljoner för skattebetalarna. Dessa pengar hade behövts i sjukvården, som är hårt ansträngd. Vinner vi valet i september kommer vi att sätta stopp för nedskärningar och i stället satsa på sjukvården.

VI SOCIALDEMOKRATER VILL:

 

  • STOPPA NEDSKÄRNINGARNA I VÅRDEN
  • ANSTÄLLA MER VÅRDPERSONAL I YSTAD
  • ÖPPNA FLER VÅRDPLATSER

 

Läs mer på:  sjukvårdsvalet.se


Lena Hallengren, Henrik Fritzon

 Lena Hallengren, talesperson för sjukvård  (S)       Henrik Fritzon, Region Skåne (S)

Sidan uppdaterades senast: 2014-09-02 16:37