Vinsten av ett vunnet val

Vi har vunnit valet, vunnit valet på flera sätt, dvs ökat antalet mandat i vår kommun Ystad och lyckats med att SD inte har vuxit i samma omfattning som de gjort i våra kranskommuner. Det är en stor vinst.

Med den sköna vinstkänslan ökar givmildheten och tankarna på hur vi ska kunna återgälda till våra medborgare för det stora förtroendet vi har fått att leda landet, regionen och Ystad kommun. Först och främst är det viktigt att visa våra närmaste hur viktiga de är för oss. De har funnits och har coachat oss igenom valkampanjen.

Efter det är det självklart också viktigt att genom vår politik ge tillbaka till våra väljare. Väljare och medborgare som valde oss.Vi är viktiga för samhället med vår politik. En politik som ska säkra alla människors lika värde, ett jämlikt samhälle där alla har en viktig plats och funktion, ett samhälle där vi alla behövs. När vi pratar om alla i det sammanhanget menar vi alla människor!!!

Ystads arbetarkommun valde i samband med att alla medlemmar bjöds på julbord också att samla in pengar för att skänka till Cancerfonden  Det finns också möjlighet att bidra till stadsmissionen som varje år arrangerar en julfest för barn. Ystads Verdandi Attack har i många år bjudit in till ensammas jul och gjorde  så även i år, på klostergården i Ystad - dit alla var välkomna på Julafton. Dessa organisationer har inget vinstintresse, de bjuder på sitt engagemang och förståelse för andra människor. Att ge är också att få och det är det som driver oss politiker att använda vår tid och engagemang för att bygga ett samhälle där vi alla känner oss välkomna! 

 

Cecilia Magnusson-Svärd
Vice Ordförande
Kommunfullmäktige 
Ystad kommun

Sidan uppdaterades senast: 2014-12-24 00:16