13. Adrian Magnusson

AdrianVad heter du?
Adrian Magnusson

Var bor du?
Norra Ystad

Vem är du?
Jag är en 19-åring som har  varit aktiv i olika politiska frågor sedan 2004 men blev partipolitiskt aktiv först 2011. Utanför politiken så är jag intresserad av sport, främst ishockey och fotboll och gillar att styrketräna. Kan också spela trumpet. Film, musik och böcker är andra intressen.

Vad jobbar du med?
Jag studerar juridik vid Lunds Universitet.

I vilken S-förening kan man träffa dig?
Jag är medlem i Bellevue S-förening och SSU Ystad

Vad gör du eller har du gjort inom politiken hittills?
Jag har varit ordförande i SSU Ystad sedan 2011, jag är ledamot i arbetarekommunens styrelse. Jag var ledamot i ungdomsfullmäktige 2004-2013 och ordförande i ungdomsfullmäktige 2008-2010. Uppdragen i ungdomsfullmäktige var däremot partipolitiskt obundna.

Vad vill du göra inom politiken?
Jag vill se ett Sverige där alla får samma möjligheter i livet oavsett saker som kön, bakgrund, etnicitet och liknande. Alla ska få samma chans att skapa det liv som de vill leva. Lokalt så anser jag att Ystad behöver fler bostäder för unga och arbetslösheten måste bekämpas. Allt ansvar för detta kan inte läggas på näringslivet. Det är statens, regionens, kommunens och i slutändan hela samhällets plikt att ta hand om sina medborgare.

Jag vill också att dubbelspår ska byggas mellan Ystad och Malmö för att underlätta tågpendlingen och uppmuntra fler till att pendla. Det är en fråga om att ge människor möjlighet till arbete men också naturligtvis en miljöfråga. Detta är förstås bara ett urval av de frågor som jag vill driva.

Rösta på Arbetarepartiet Socialdemokraterna i valen till EU, kommunfullmäktige, region och riksdag!

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-02 20:56