15. Karl Pettersson

Karl P

Vad heter du?
Karl Pettersson

Var bor du?
Gamla stan, Ystad

Vem är du?
Jag är en 31-årig smålänning som sedan drygt åtta år bor i Ystad och jag trivs väldigt bra på sydkusten. Den största delen av min tid i Ystad har jag varit aktiv som handbollstränare i IFK Ystad för såväl senior som ungdomar. Genom mitt politiska engagemang får jag möjlighet att förbättra människors vardag och ta mig an intressanta samhällsfrågor. Jag kandiderar för första gången till Ystads kommunfullmäktige och regionfullmäktige i Region Skåne.

Jag har ett stort intresse för matlagning och lagar både gärna som ofta mat. Min favoriträtt raggmunk och stekt fläsk med rårörda lingon. När jag vill återhämta mig tillbringa jag gärna tid ute i naturen. Jag har ett allmänt idrottsintresse och jag följer det engelska fotbollslaget Arsenal FC extra noga.  

Vad jobbar du med?

Lärare, ansvarig för handbollsutbildningen vid Sydskånska Gymnasiet Ystad.

I vilken S-förening kan man träffa dig?

Jag är medlem i Edvinshems S-förening.

Vad gör du eller har du gjort inom politiken hittills?
Ledamot turismberedningen Ystads kommun, Styrelseledamot i Ystad teaterbolag, Studieorganisatör i Socialdemokraterna Ystad

Vad vill du göra inom politiken?
Jag intresserar mig särskilt för frågor som rör skola- och utbildning, idrotts- och föreningsliv, hälso- och sjukvård samt infrastruktur. 

Jag vill driva politik som möjliggör att Ystad kommun har en skola i framkant av utvecklingen. Min bakgrund inom idrottsrörelsen gör att jag ser ett stort behov av en aktiv idrotts- och föreningspolitik för att ge kommunens förening förutsättningar att fortsätta det goda arbetet. Vidare är en jämlik sjukvård mycket viktig för att skapa en god trygghet i samhället och är akutsjukvård i Ystad är av stor betydelse. Jag kommer även att verka för ett hamnområde som både ger utrymme för gods/persontrafikhamn och avkoppling. 

Rösta på Arbetarepartiet Socialdemokraterna i valen till EU, kommunfullmäktige, region och riksdag!

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-02 20:56