18. Terese Gran

Terese GranVad heter du?
Terese Gran (Grahn)

Var bor du?
Gamla stan

Vem är du?
Jag är snart fyllda 24 år och har bott i Ystad sedan tidig tonår. Jag har växt upp i en väldigt politiskt engagerad familj och började tidigt fundera på var jag själv stod och vilka frågor jag ville diskutera. Det har varit väldigt naturligt för mig att bli politisk aktiv och jag tycker att det är väldigt roligt. Trots min förhållandevis låga ålder så har jag en lång erfarenhet och en stark vilja att förändra och förbättra så att alla kan få leva ett bra liv.

Jag är väldigt musik- och kulturellt intresserad och går ofta på konserter, festivaler, utställningar och föreläsningar. Dessutom läser jag mycket böcker. Jag fotograferar också och spenderar tid med min familj och mina vänner.

Vad jobbar du med?

Jag studerar stadsplanering på Malmö Högskola och jobbar som personlig assistens vid sidan om.

I vilken S-förening kan man träffa dig?

Jag är medlem i SSU Ystad.

Vad gör du eller har du gjort inom politiken hittills?
Jag är sekreterare i SSU Ystad sen 2013, är ersättare i Ystads Arbetarekommuns styrelse och är styrelseledamot i Tryckeriaktiebolaget Aurora. Under valet är jag anställd som valombudsman för SSU.

Vad vill du göra inom politiken?
Mina intressen i politiken rör främst jämställdhetsfrågor och bostadspolitik. Jämställdhet är något som inte kan markeras för ofta. Socialdemokraterna är ett feministiskt part och jag tycker det är viktigt att leda jämställdhetsdebatten inom samtliga ämnen. Då jag pluggar stadsplanering är bostadspolitik ett stort intresse samtidigt som det också är något som kommer att beröra mitt framtida yrke. Det är också en aktuell fråga och jag vill gärna se att det byggs mer i Ystad, ett varierat byggande som innehåller billigt boende för att ge alla som vill en chans att flytta hemifrån inom kommunen.

 

Rösta på Arbetarepartiet Socialdemokraterna i valen till EU, kommunfullmäktige, region och riksdag!

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-02 20:56