19. Magnus Holst

Vad heter du?Magnus Holst
Magnus Holst

Var bor du?
Ystad stad

Vem är du?
Jag är född och uppvuxen i Ystad. Jag har pluggat statsvetenskap, beteendevetenskap och teologi i Lund. Återflyttad till Ystad sedan ett antal år tillbaka. När jag inte jobbar tränar jag, lyssnar på musik och spelar lite gitarr, umgås med vänner, kollar på film och serier, gärna brittisk humor, action och sci fi, samt reser mycket för att träffa människor och upptäcka nya platser i världen. 

Jag anser att allt engagemang är politiskt. Att inte vara politisk innebär att ställa sig utanför det gemensamma ansvaret för framtiden och samtiden. Politik kommer ju just från det grekiska ordet polis, stad. Att vara politisk är att vara samhällsmedborgare. Det är jag i allt jag gör såvida jag inte bosätter mig i en grotta i skogen.

Vad jobbar du med?

Stiftsadjunkt i Svenska kyrkan. Jag jobbar med studenter som läser till präster och med organisations- och ledarskapsfrågor.

I vilken S-förening kan man träffa dig?

Jag är medlem i Gamla Stans S-förening.

Vad gör du eller har du gjort inom politiken hittills?
Kommunfullmäktige, Bun, gymnasieförbundet, kyrkofullmäktige och kyrkorådet i Ystad-Sövestadbygdens pastorat

Vad vill du göra inom politiken?
Utbildningsfrågor, arbetsmarknadsfrågor, organisation/ledarskap, jämställdhet, jämlikhet.

Orättvisor gör mig upprörd och särskilt när människor blir illa behandlade. Jag vill arbeta för en humanare politik för arbetslösa och utsatta, att barn och ungdomar ska få en bra start i livet där de inte möts av segregation, utanförskap och klassklyftor. Ystad ska vara den bästa kommunen i Sverige att växa upp, leva och bli gammal i.

En viktig sak för mig som engagerad kristen och socialdemokrat är att visa på och ge röst åt dem som inte samhället låter komma till tals. Detta innebär också att våga vara obekväm när makten förlorar perspektivet och att komma med ett underifrånperspektiv närhelst människovärdet sätts på undantag.

Rösta på Arbetarepartiet Socialdemokraterna i valen till EU, kommunfullmäktige, region och riksdag!

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-02 20:56