2. Ingrid Ek

Ingrid EkVad heter du?
Ingrid Ek

Var bor du?
Löderup

Vem är du?
Jag är en snart 56-årig kvinna som flyttat ut på landet efter 27 år i Ystad. Gift och har en vuxen son som flyttat hemifrån. Jag är en medkännande person som vägrar curla. Jag irriterar mig på människor som trampar neråt och slickar uppåt. Vill stödja människor så att de kan ta bra beslut. Tror på det coachande ledarskapet som uppmuntrar till värdskap i alla organisationer och i de flesta situationer.

När jag inte sysslar med politik på fritiden gillar jag att utveckla min matlagning och läsa en avkopplande bok.

Vad jobbar du med?

Jag har marknadsekonomisk bakgrund och jobbar som arbetsförmedlare.

I vilken S-förening kan man träffa dig?

Jag är medlem i Edvinshems S-förening, men även medlem i Österlens S-förening samt S-kvinnorna.

Vad gör du eller har du gjort inom politiken hittills?
Jag började i Tekniska nämnden 94 och var första ordförande Ystads Energi efter bolagiseringen, jag har suttit i Kommunfullmäktige hela min politiska tid och många år även i Kommunstyrelsen. Där sitter jag fortfarande paralellt med Y-tornets styrelse. Jag är gruppledare i Barn- och Utbildningsnämnden. Jag har tidigare suttit många år i Arbetarkommunens styrelse. Jag har suttit i skattenämnden för regionen och sitter i Polisstyrelsen för närvarande.

Vad vill du göra inom politiken?
Barnen och Ungdomarna är viktigast inte bara i vad det gäller skolfrågor utan fritid, kultur, socialt och vikten av att få det första jobbet och första bostaden. Jag är dessutom intresserad av brottsförebyggande arbete.

Rösta på Arbetarepartiet Socialdemokraterna i valen till EU, kommunfullmäktige, region och riksdag!

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-02 20:56