25. Thomas Micha

Thomas MichaVad heter du?
Thomas Micha

Var bor du?
Edvinshem

Vem är du?
Jag är född och uppvuxen i Ystad. Med undantag av några år för studier har jag bott här i hela mitt 40-åriga liv. Med heltidsarbete, arbetspendling och politiskt arbete blir det inte så mycket tid över. När jag väl är ledig umgås jag gärna med familj och vänner. Mina husdjur kräver även de en del tid av mig. Förutom politiken är mitt stora intresse att resa och besöka nya platser. Det är mycket bildande och givande att ta del av andra kulturer och få influenser till nya saker. Att resa önskar jag att jag kunde göra oftare.

Vad jobbar du med?

Jag är utbildad civilingenjör inom lantmäteri. Idag jobbar jag som förrättningslantmätare på en kommunal lantmäterimyndighet.

I vilken S-förening kan man träffa dig?

Jag är medlem i Edvinshems S-förening.

Vad gör du eller har du gjort inom politiken hittills?
Just nu tar mitt politiska engagemang en stor del av min fritid. Jag innehar förtroendeuppdrag i arbetarekommunen med styrelseuppdrag, styrelseuppdrag i lokalförening och i styrelsen för Surbrunnsparkens ekonomiska förening. Har inte tidigare haft något politiskt uppdrag men kandiderar nu till kommunfullmäktige och är nominerad till regionfullmäktige.

Vad vill du göra inom politiken?
Jag har tidigt haft ett intresse för politik och samhällsfrågor. Har alltid följt med den politiska debatten lokalt och på riksplanet. Som politiker vill jag vara med och utveckla Ystads kommun till att bli en attraktiv kommun att besöka, verka i, studera i och framförallt bo i. Med en bakgrund som samhällsbyggare (inriktning lantmäteri) är det inte så konstigt att mina hjärtefrågor är infrastruktur, bostäder och förvaltning av fastigheter och anläggningar. Även näringslivs-, turism- och kulturfrågor intresserar mig..

Rösta på Arbetarepartiet Socialdemokraterna i valen till EU, kommunfullmäktige, region och riksdag!

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-02 20:56