3. Roger Jönsson

Vad heter du?
Roger Jönsson

Var bor du?
Svenstorp

Vem är du?
Jag ställer upp som riksdagskandidat för socialdemokraterna i Ystad och södra Skåne. Jag tog steget att bli medlem i socialdemokraterna för jag ville vara med och påverka och bygga ett bättre samhälle. Från min första dag som politiker har jag arbetat med att samhället ska investera i människor. Ungdomar och deras möjligheter att få ett bra liv ligger mig varmt om hjärtat.  Jag har arbetat som gymnasielärare och vet hur viktig skolan är för att barn och ungdomar ska lyckas. Det är viktigt att bygga ett stöttande samhälle, ett jämlikt och hållbart samhälle som skapar möjligheter för oss alla. Det gör att vi har ett värde, det gör att vi tar hand om varandra och som hjälper, stöttar och tar ansvar. Ansvar för varandra och kommande generationer. För mig är detta något som jag kämpar för varje dag.

Jag tycker om idrott och har tidigare tränat friidrott, fotboll och kampsporter. I det senare har jag också undervisat i. I dag blir det mer av att vara ute och gå i naturen tillsammans med min familj och våra hundar. Vi är också på en hel del agilitytävlingar. Historia ligger mig också varmt om hjärtat att fördjupa mig i samt samhällsfrågor över lag.

Vad jobbar du med?

I dag arbetar jag som arbetsförmedlare. Innan dess arbetade jag som gymnasielärare.

I vilken S-förening kan man träffa dig?

Jag är medlem i Edvinshems S-förening.

Vad gör du eller har du gjort inom politiken hittills?
I dag är jag ordförande för socialdemokraterna i Ystads kommun. Jag sitter med i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige samt är andre vice ordförande i socialnämnden. 

Ett litet axplock:

  • Jag skrev motionen om att Ystad ska bli en Fairtrade City, vilket kommunen nu är. 
  • Jag har också fått igenom att kommunen ska ställa etiska, sociala och miljökrav vid upphandlingar och inköp av varor. Allt för att vi ska vara en hållbar kommun. 
  • Flera frågor som har med ungdomar att göra. Bl a att att lyfta upp ungdomsarbetslösheten, och sociala rådslag för ungdomar.
  • Dammhejdan ska nu bli ett grönt bostadsområde. 

 

Ett annat förslag är att Ystads kommun ska ta fram en ny djurkyrkogård. 

Vad vill du göra inom politiken?
I riksdagen vill jag driva frågor om att satsa på skolan, arbetsmarknaden och våra barn och ungdomar. Jag vill fortsätta att arbeta med att vi ska bygga ett hållbart samhälle. Det handlar om social hållbarhet, ekonomisk hållbarhet och ekologisk hållbarhet. Vi kan inte slösa med människor som nu sker.

Det behövs byggas ett samhälle som stöttar människor i deras liv på olika sätt. En bra utbildning, och nya utbildningsmöjligheter i livet, är viktigt att satsa på. Samma sak med en arbetsmarknad som gör att arbetslösheten sjunker.

Ett jämlikt samhälle behövs. Jämlika samhällen klarar sig bättre och har en befolkning som mår bättre, är tryggare och som vågar förverkliga sina idéer. Vi måste investera i varandra och varandras framtid.

Det är viktigt att vi nu bygger ett stöttande samhälle som skapar gemenskap för alla, investerar i utbildning och kunskap som är grunden till människors lika möjligheter samt ett demokratiskt arbetsliv som stärker anställdas rättigheter. Det tänker jag kämpa för.

 

Rösta på Arbetarepartiet Socialdemokraterna i valen till EU, kommunfullmäktige, region och riksdag!

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-02 20:56