5. Stefan Malmberg

Stefan MalmbergVad heter du?
Stefan Malmberg

Var bor du?
Jag bor i Örum utanför Löderup

Vem är du?
Utanför politiken vill jag gärna ströva i naturen med en kikare runt halsen och en lupp i fickan för att närmare kunna studera djur- och växtliv främst i den skånska naturen. Jobbar också mycket i den stora trädgården, som innehåller såväl damm som växthus och mängder av växter, träd och buskar. Men det är ett slit med glädje. Sommarstugan norr om Halmstad, vid havet, betyder också mycket.

Vad jobbar du med?
Jag har under hela mitt yrkesverksamma liv, sedan 1974, jobbat inom statlig förvaltning med miljöfrågor, samhällsplanering och infrastruktur/kommunikationer (länsstyrelsen i Halland, Naturvårdsverket, Miljödepartementet, länsstyrelsen i Skåne)

I vilken S-förening kan man träffa dig?
Jag är medlem i Österlens och Gamla stans S-föreningar.

Vad gör du eller har du gjort inom politiken hittills?
Ystads kommun: Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, Kommunstyrelsens arbetsutskott, Y-tornet, Samhällsbyggnadsnämnden (gruppledare), Miljöutskottet
Region Skåne: Regionfullmäktige, Regionstyrelsen, Beredningen för medborgardialog (gruppledare), Klimatsamverkan Skåne

Vad vill du göra inom politiken?
Jag är främst intresserad av samhällsbyggnadsfrågor, miljöfrågor och sjukvården. Har dock ett allmänt och brett politiskt intresse, som omfattar de flesta politikområden. De grundläggande skälen till att jag engagerat mig politiskt är att jag brinner för kampen för alla människors lika värde, solidaritet för alla medborgare, mot diskriminering, för allas rätt till en dräglig tillvaro där det finns möjlighet för alla att nå sina drömmars mål. 

 

Stefan ställer i år upp i valen till regionen och kommunfullmäktige.

Rösta på Arbetarepartiet Socialdemokraterna i valen till EU, kommunfullmäktige, region och riksdag!

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-02 20:56