Martin Engman ny ledare för hbt-sossar

2006-01-29
Martin Engman ny ledare för hbt-sossar

Martin Engman är ny ordförande för Hbt-socialdemokraterna. Det beslutade Hbt-socialdemokraternas årsmöte den 29 januari.

Årsmötet beslutade också att främsta uppgiften för Hbt-socialdemokraterna under valåret 2006 är att beskriva hur socialdemokraterna är det bästa valet, om man vill stärka homo- och bisexuellas samt transpersoners rättigheter.

- Jag är glad och stolt att få leda Hbt-sossarna under valåret. Med socialdemokratisk regering har vi homosexuella fått rätt att prövas som adoptivföräldrar, rättsväsendet tar hatbrott på allvar, och hets mot bi- och homosexuella har förbjudits, säger Martin Engman.
- Nu ska vi gå vidare och införa äktenskap för personer av samma kön. Det kommer en borgerlig regering aldrig genomföra, menar Martin Engman.

Martin Engman har en lång bakgrund inom socialdemokraterna. Han har bland annat arbetat som politiskt sakkunnig och pressekreterare hos justitieministrarna Thomas Bodström och Laila Freivalds, politisk sekreterare hos socialdemokraterna i Europaparlamentet, samt varit kommun¬fullmäktig i Täby. Martin Engman har varit förtroendevald på lokal, regional och nationell nivå inom SSU, Studentförbundet och socialdemokratiska partiet sedan slutet av 1980-talet.