Politikerpub med HBT-sossar

 

Jens Orback berättar om sin bok den 14 november. Foto: Peter FrejhagenIntresserad av politik, hbt-frågor och nya bekantskaper? Kom då till hbt-socialdemokraternas öppna möten på St:a Clara Bierhaus i gamla stan i samarbete med Stockholms Arbetarekommun.

Vi samlas i restaurangens källarvåning kl.18.00 då det serveras husmanskost till subventionerat pris, medlemmar i arbetarkommunen/ HBT-socialdemokraterna betalar 40 kr, övriga 80 kr.

Föreläsningarna börjar kl 19.00 och sker i samtalsform så du har möjlighet att delta på ett trevligt och informellt sätt.

Anmälan tas tacksamt emot innan för att kunna göra en uppskattning på antalet portioner som ska beställas. Anmälan görs på studier@sap.se eller på 08-791 11 08.

 

PROGRAM FÖR HÖSTEN 2007

21 novemberZinat Pirzadeh, författare/skådespelare/ståupp-komiker, flydde 1991 med sin tvåårige son från tvångsäktenskap och kriget i Iran till Sverige. Hon talar med oss om genus, sexualitet och islam.

28 november

 

INSTÄLLD!

Mehrako Masifi från Betraktarens öga berättar om hur det är att vara ung muslim i Sverige. Möter de islamofobi och hur ser det i så fall ut? Hur kan vi motverka islamofobi? Vad innebär det att vara muslim och homosexuell eller transperson?

5 december 

Maria Blomquist, journalist på Radio Stockholm och EXPO berättar om det ökade antalet kvinnor i den svenska naziströrelsen och om marschen i Salem den 6 december.

12 december  

Åsa Petersen, journalist/författare, och Ulrika Larsson, bokförläggare, talar om fötryckande normer och värderingar och begrepp som queer, feminism och intersektionalitet. Möjligheten finns att köpa Åsas bok ”Bortom normen 2.0” till specialpris.

19 december

Hösten avslutas med glöggmingel och en utvärdering av höstens aktiviteter och bara har det mysigt tillsammans.

 

DETTA HAR HÄNT PÅ VÅRA TIDIGARE TRÄFFAR!

Politikerpuben den 24 oktober där Alexandra Larsson, RFSL, genomgår en könskorrigering, MtF (Male to Female) och kom och berättar om processen ur ett personligt perspektiv. Oerhört intressant och berikande.

 

Den 14 november var det tema "Kvinnors lott i männens krig" och Linda Johansson och Jens Orback gav oss inblick i temat ur olika perspektiv.

Jens Orback, journalist/författare och tidigare demokrati-, jämställdhets- och integrationsminister (s), talar om det svåra i att förhålla sig till en närståendes trauma.

I hans fall handlar det om vad som hände hans mor, Katja, under andra världskrigets slut i Tyskland när ryska styrkor intog landet.

Linda Johansson, projektledare från Försvarsmaktens Högkvarter som utbildar Försvaret,
Polisen och Räddningsverket inom EU-projektet Gender Force.
Hon berättar om projektet och vad konflikter och
fredsbevarande arbete innebär i praktiken för kvinnorna i lokalbefolkningen i krigshärjade
områden.

 

Sidan uppdaterades senast: 2007-11-19 19:53