Årsmöte

Inrätta en resurskommission! Det kräver Sörmlands Kristna Socialdemokrater som i helgen hade årsmöte i Oxelösund.

– Vi vänder oss emot att Sverige nu inte längre vill leda den miljöpolitiska utvecklingen, skriver man i ett uttalande. Uppgiften är att föreslå konkreta åtgärder för att skydda vår vattenförsörjning och göra resursanvändningen rejält effektivare. I uttalandet krävs också mer resurser till det lokala miljöarbetet i kommuner och landsting.

 

Broderskaparna uppmanar också både enskilda och det offentliga att handla Rättvisemärkt.

 

– Rättvisa är både smart och värdigt. Genom att handla rättvisemärkt kan du förändra världen, heter det i uttalandet, som också uppmanar kommuner och landsting att ställa ökade krav på vettiga arbetsvillkor vid tillverkning, när man köper inte material.

 

Under dagen diskuterades också den fortsatta utvecklingen av Broderskapsrörelsens lokala verksamheter. Avsikten är att under 2008 bilda lokala grupper i både Vingåker och Nyköping.

 

På årsmötet medverkade såväl Benita Vikström, kommunstyrelsens ordförande i Oxelösund, och Christer Engelhardt, riksdagsledamot från Visby och ledamot av Broderskapsrörelsens förbundsstyrelse. Styrelsen fick oförändrad besättning. Lars G Linder, Eskilstuna, omvaldes till ordförande.

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2008-04-23 08:40

Tro & Solidaritet

Årsmöte
Årsmöte