Välkomna till föreläsning av Bani Sadr

 

Broderskapsrörelsen har bjudit in Abul-Hasan Bani Sadr, Irans ex-president till Sverige för att föreläsa om sin bok ”Mänskliga rättigheter inom islam” som Broderskaps förlag ger ut.

Bani Sadr är Irans hittills ende folkvalde president, men tvingades gå i exil 1980. Idag lever Bani Sadr i Frankrike där han har gett ut flera böcker om sin syn på islam, och hur Koranens budskap kan harmonisera med FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.

”Det är en religiös humanist som talar i Bani Sadrs bok. Hans perspektiv är universellt och allmänmänskligt samtidigt som den islamiska utgångspunkten är fullt tydlig. Den är ett klart nej till den iranska revolutionen sådan den utvecklade sig, men Bani Sadr är samtidigt en apologet för den islam som han upplever som den autentiska. Det är av vikt att lyssna på hans röst, särskilt i en historisk situation då allskönes oansvariga makter larmar om korståg eller heliga krig och försöker giftstämpla varandras kulturarv.”
Ur förord av Bo Nylund

Bani Sadrs bok kommer att finnas till försäljning vid föreläsningarna.

Tid: Fredag 24 november kl. 18.00
Plats: Sal C6, Stockholms universitet
Språk: Persiska med översättning till svenska

Tid: Lördag 25 november kl. 14.00
Plats: Universitetshuset Sal X, Uppsala universitet

Varmt välkomna!

Medarrangörer: Olof Palmes Internationella Center, Utrikespolitiska föreningen Uppsala universitet, Uppsala universitet, Collegium for Development Studies, Dag Hammarskjöld Foundation

För ytterligare information, kontakta gärna
Emelia Frennmark 08-545 553 35 emelia.frennmark@broderskap.se
pressekreterare Stina Olsson 070-616 23 56 stina.olsson@broderskap.se