Praktisera hos oss

Varje termin tar de Svenska Socialdemokraterna i Europaparlamentet emot 1-2 praktikanter. Det rör sig inte enbart om studenter från högre utbildning (högskola eller universitet) utan kan även vara fråga om kompetensutveckling hos en redan förvärvsarbetande person. För praktik finns inget formellt krav på partitillhörighet men det räknas som en merit om sådan finns.

OBS, vårterminen 2014 kommer inga praktikplatser att finnas tillgängliga.

Annons om praktikplats läggs ut på webbplatsen i april (för höstterminen) och i oktober (för vårterminen) samt skickas till Socialdemokraternas webbplats, SSU samt S-studenter. Tiden för praktik är 4-6 månader. Tjänstgöring på vårterminen sker mellan januari och juli samt på hösten mellan september och december.

Praktikplatsen är betald med 1200 euro per månad.

Arbetsspråket är svenska och engelska. Det finns inga krav på att behärska franska, men det är självklart en merit om man gör det. Dessutom underlättar franska i vardagslivet.

Bostad måste man själv ombesörja. Bostadsläget i Bryssel är mycket bra och det är lätt att skaffa en liten lägenhet eller dela en stor med andra.

Vi annonserar ut våra parktikplatser på webben.

Kontakta t.f. kanslichef Eva-Lena Kapanen om du vill veta mer.
Telefon: +32 2 283 74 43
Epost: evalena.kapanen@ep.europa.eu

De Svenska Socialdemokraterna är en del av Progressiva förbundet av Socialdemokrater i Europaparlamentet, på engelska förkortat S&D och på svenska Soc&Dem, och även här finns möjlighet till praktikplats (endast höstterminen från september till och med januari):

 http://www.socialistsanddemocrats.eu/

Även på The Party of European Socialists (PES) erbjuds praktikplatser. Mera information hittas på deras webbplats:

 http://www.pes.org/

PES heter på svenska ESP, Europeiska Socialistpartiet.

 

 

* * *