Om Åsa

Jag heter Åsa Westlund och jag kandiderar till riksdagen för Socialdemokraterna i Stockholms län. Jag drivs av min vilja att förändra, att bekämpa orättvisor och min önskan att se till att Sverige återigen blir ett föregångsland när det kommer till jämlikhet, jämställdhet och miljö.

Under tio år har jag varit Europaparlamentariker. Jag vet att det går att förändra mer än vad man tror. Bara man är beredd att tro på sina idéer och sedan jobba för dem. Jag är stolt över det jag uträttat för miljön i Europaparlamentet. Nu vill jag använda de erfarenheterna för att skapa ett bättre Sverige. För alla.

Kort om Åsa

Åsa är född 1976 i Anderstorp, Jönköpings län. Hon kandiderar till riksdagen och står på plats 4 på Socialdemokraternas lista i Stockholms län. Åsa kandiderar också till kommunfullmäktige i Haninge.

Åsa har en magisterexamen i statsvetenskap från Göteborgs universitet. Hon är gift med Anders och  tillsammans har de 3 barn. De bor i Haninge utanför Stockholm.

Jag är politiker och socialdemokrat för att jag tror på politikens möjligheter att skapa ett grönare, mer jämlikt och inkluderande samhälle.

På fritiden slukar jag deckare och gillar att se på brittiska kriminalserier på TV. Men framförallt umgås jag med min familj. Jag uppskattar att gå på teater men har svårt att hinna med det. Att besöka museer och gå skogspromenader är också något jag tycker om och det är dessutom lättare att kombinera med småbarn.

 

 

* * *