Framgång kräver rättvisa arbetsvillkor

Jag kandiderade till Europaparlamentet för att jag tycker att det behövs fler socialdemokrater i Europaparlamentet med erfarenhet av fackligt arbete. Mitt löfte är att jag ska verka för rättvisa arbetsvillkor på samma sätt som jag har gjort som ordförande i verkstadsklubben på Volvo i 18 år.

Under de kommande åren står mycket på spel i Europa. Den globala krisen visar att politiken inte kan göra halt vid gränserna. Den moderatstyrda regeringen överger svenska folkets intressen på hemmaplan. Och i Europaparlamentet driver Moderaterna på för att arbetstagare ska konkurrera med låga löner och usla villkor.

Jag tror inte att ökade orättvisor ger utveckling och tillväxt i Europa. Tvärtom. Framgång kräver rättvisa.

Det är genom fler och bättre jobb som människor får frihet att forma sina egna liv. Jag tror att Sverige blir ett bättre land när vi konkurrerar med kunskap och kompetens, inte med låga löner.

I Europaparlamentet vill jag skrota EU:s förlegade jordbrukssubventioner. Istället vill jag se kraftfulla investeringar i forskning och utveckling för att stärka industrin och skapa fler gröna jobb. Och jag kommer att göra allt för att försvara de fackliga fri- och rättigheterna. 

Olle Ludvigsson

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-07 00:29