Distriktskongressen

Under lördagen den 22 mars, genomfördes distriktskongress för Socialdemokraterna i Blekinge. Kongressen hölls i RON-salen i Ronneby. 243 ombud från länets alla fem kommuner samlades för att gå igenom sedvanliga förhandlingar gällande förra verksamhetsåret. Vid kongressen antogs också en hälso- och sjukvårdspolitisk plattform samt att man nominerade kandidater till landstings- och regionråd. Vidare fastställdes riksdagslistan för Socialdemokraterna Blekinge gällande inför valet i september.

Till landstingsrådskandidater valdes Kalle Sandström, Karlskrona och Christel Friskopp, Karlshamn. Ny i detta sammanhang är Christel som fram till nu mest varit politiskt aktiv i kommunpolitiken i Karlshamn.

Till regionrådskandidat valdes Christina Mattisson, Karlskrona.

Till de tre första platserna på riksdagslistan valdes Peter Jeppsson, Sölvesborg, Suzanne Svensson, Karlshamn samt Richard Pelle Vidén, Olofström. De två första namnen sitter idag i riksdagen och Richard är ny i detta sammanhang. Richard hamnade på plats tre efter att fått flertalet röster i en omröstning där han ställdes emot valberedningens förslag som var Magnus Manhammar från Karlskrona.

 

Här hittar du vår hälso- och sjukvårdspolitisk plattform.

Här hittar du samtliga val som genomfördes under distriktskongressen.

Sidan uppdaterades senast: 2014-03-24 10:09