Ambulanshelikopter Dalarna

En ambulanshelikopter gör vården i Dalarna bättre. En modern ambulanshelikopter bemannad med bland annat läkare kommer kunna rädda 25 liv till per år i Dalarna. Därför prioriterar vi den före skattesänkningar och privatiseringar. Läs mer fakta om ambulanshelikopter Dalarna här.

Dalarna är fantastiskt. Här möts modern industri med folklig tradition, här finns tung tillverkningsindustri och en levande turism. Från storstädernas puls till de nästan oändliga fjällen. Ett län med de förutsättningarna ställer krav på en modern ambulanssjukvård.

För 20 år sedan var ambulansen bara en taxi som fick köra lite fortare än alla andra, medan de idag är bemannade med specialistutbildade sjuksköterskor, som kan hjälpa med mycket redan på plats. Fler människor överlever idag svåra olyckor och svåra sjukdomstillstånd tack vare ambulanssjukvården. Men behoven och framförallt förmågan att ge akutsjukvård har ökat. Här kan du läsa mer fakta om ambulanshelikopter Dalarna.

Dalarna är ett län där fler blir äldre, där många arbetar i farliga miljöer och där turismen, lockar allt fler människor. Ett län där människor vill bo utanför storstadsregionerna. Därför måste vi forstsätta att värna om människors säkerhet. Vi är stolta över det vi hittills åstadkommit, men inte nöjda!

Vi Socialdemokrater sätter Dalfolket i centrum. Nu måste Dalarna ta nästa steg för att förbättra akutsjukvården. Med hjälp av en ambulanshelikopter, bemannad med läkare, skulle Landstinget i Dalarna rädda ytterligare 25 liv per år. Dessutom kan en helikopter, med kortare transporttider, drastiskt förkorta rehabiliteringstiden för patienterna. Exempelvis tar det endast 17 minuter att flyga från Mora till Falu Lasarett.

Oavsett om du ramlar och bryter benet i Idre, får en hjärtattack i Orsa eller krockar med bilen i Grängesberg så ska du ha samma möjligheter till återhämtning och till att leva ett bra och värdigt liv. En ambulanshelikopter förstärker ambulanssjukvårdens viktiga uppdrag. Nu kommer läkare finnas på plats direkt på olycksplatsen.

Dalarna ska vara ledande i Sverige med att ge våra patienter en väg tillbaka till ett fortsatt aktivt liv, inte till ett stillasittande i sjuksängen. Ambulanshelikoptern ger ännu bättre möjligheter att överleva och komma tillbaka för människor i Dalarna. Den investeringen i liv och hälsa vill och måste vi ta. För din och min skull. Dalarna ska vara unikt.

Läs mer fakta om ambulanshelikopter Dalarna här.

BILD på helikopter: Faxe, Wikipedia Commons

Sidan uppdaterades senast: 2014-03-18 11:52