Medlemsbrev 8

Socialdemokraterna i Göteborg
Medlemsbrev nr 8 2014-05-26

 

Det här mejlet går ut till alla partimedlemmar i Göteborgs partidistrikt med e-postadress. Har du problem att läsa mejlet - klicka på "view this email in your browser" längst upp i högra hörnet.

 

Tack för din insats!

Nu är supervalårets första val gjort och jag vill tacka för din insats i valrörelsen. Som valledare för Socialdemokraterna i Göteborg kan jag med stor stolthet konstatera att vi tillsammans har genomfört den bästa EU- valkampanjen någonsin. Vi har talat med 27 139 göteborgare, genomfört mer än 50 dörrknackning och ett stort antal torgmöten. Valhusbilarna har åkt över hela staden, frukostpåsar har delats ut, valstugan på Kungsportsplatsen har varit öppen och vi har pratat, pratat och pratat med göteborgarna om vår politik.

Det har varit fantastiskt att se och känna kraften i en folkrörelse som kan försätta berg när den tillsammans bestämmer sig för att gå framåt – folkrörelsen det är vi, alla vi som är medlemmar och som gjort en insats på vårt vis – Tack!

Valresultatet visar att EU- val innebär en alldeles särskild utmaning för oss. Jag är stolt över att närmare 38 000 göteborgare röstat på Socialdemokraterna. När dessa rader skrivs har vi bara valnattsresultatet. Det visar att Socialdemokraterna håller ställningarna nationellt till skillnad från moderaterna som rasar. Vi ser att det blåser vänster vindar och att storstadsväljarna prioriterat miljö och jämställdhet. Men vi ser också att fascisterna går fram i stora delar av Europa och det är en mycket oroande utveckling. Vi behöver analysera valresultatet mer noga än vad som låter sig göras dagen efter valet och fundera kring hur enskilda frågor och rörelser påverkade väljarnas val. Jag vet att vi har haft en starkare mobilisering i partiorganisationen nu än någonsin. För oss i Göteborg är det också mycket roligt att kunna konstatera att vår kandidat Olle Ludvigson med all sannolikhet fått förtroendet att verka ytterligare en mandatperiod i EU-parlamentet.

Nu väntar september med den stora utmaningen att vinna val i kommun, region, riksdag och en folkomröstning. Vi har stora möjligheter att vinna men då krävs det att vi alla drar vårt strå till stacken. Socialdemokratins är som starkast när vi alla arbetar mot samma mål. När vi gör det är vi bäst, då är det ingen som slår oss! Valet i höst handlar om värderingar, om vilken väg Sverige, Västra Götaland och Göteborg ska gå, om vi ska investera i jobb och välfärd eller fortsätta med skattesänkningar och privatiseringar. Vi vet vad vi vill, nu handlar jobbet om att övertyga andra om att vi har rätt. Därför fortsätter vi samtalskampanjen, redan nu i veckan på West Pride och Hammarkullekarnevalen, där behövs din insats. Klicka på länken nedan och anmäl dig till ett pass!

Men först – ta ett andetag njut av din insats, den vackra försommaren, dofterna av blommor och saltstänk, sträck på ryggen och klappa dig själv på axeln – bra jobbat!

Klicka här för att anmäla dig för att hjälpa till på West Pride (https://response.questback.com/socialdemokraterna/westpride/)
Här kan du anmäla dig för att hjälpa till på Hammarkullekarnevalen! (https://response.questback.com/socialdemokraterna/hammarkullen2014/)

============================================================
Vill du veta mer så följ oss på facebook, twitter och hemsidan.

** Facebook (http://www.facebook.com/socialdemokraternaigoteborg)
** Twitter (http://www.twitter.com/sgoteborg)
** Website (http://www.socialdemokraterna.se/gbg)
Sidan uppdaterades senast: 2014-06-04 11:06