s-info 2 2013

S-info nr 2 2013
30 januari 2013

S-info är partiets interna kanal för organisatorisk och politisk information. S-info skickas ut till alla socialdemokratiska medlemmar i Göteborg som har sin e-post inrapporterad. Den finns även i pappersformat på expeditionen.

Det händer mycket just denna veckan, därför skickar vi en extra påminnelse om detta. Observera att tiden till Upptaktskonferensen den 2:e februari är framflyttad till klockan 12.00!

-------------------------------------------------------------------

Ernst Wigforss Stipendiefonds seminariekväll den 30:e januari

Upptaktskonferens den 2:e Februari
Kyrkovalsupptakt den 9:e Februari

---------------------------------------------------------------------------

 

Information om aktiviteter som gäller samtliga medlemmar inom Göteborgs Socialdemokratiska Partidistrikt

 

  1. Ernst Wigforss Stipendiefonds seminariekväll

Ikväll, den 30 januari - ”Vem är Svensk?” (Hur tacklar vi de odemokratiska krafterna i vår demokrati)
kontakt: Eva Olofsson, 031-339 63 07  eva.olofsson@socialdemokraterna.se  

Förra årets seminarium var en succé med en fullsatt kongresshall i Folkets Hus på Olof Palmes Plats. I år är det ett minst lika aktuellt och spännande program. Förutom att årets Wigforss stipendium utdelas kommer bland annat stand up komikern Soran Ismail och SSU,s förbundssekreterare Ellinor Eriksson att på olika vis framföra tankar, funderingar och åsikter på temat: ”Vem är svensk?” Se till att komma i tid, vi räknar med mycket folk!

Dag: Onsdag den 30 januari
Tid: kl. 19.00
Plats: Kongressalen, Folkets Hus, Olof Palmes plats

Fri entré från kl. 18.00, först till kvarn gäller.

Soran Ismail är standup komikern som hamnade mitt upp i SD skandalen då han filmades när han en sen natt tog diskussionen med några av deras blivande riksdagsledamöter. Nu kommer han till Ernst Wigforss seminariekväll för att med hjälp av en god portion humor ge sin syn på vad som händer och sker i landet Sverige. Du kan se klipp på Soran här: http://www.youtube.com/watch?v=aOYplAcWn4g

  1. Upptaktskonferens Lördagen den 2:e Februari
    Kontakt: Rasmus Andersson 031-339 63 14 rasmus.andersson@socialdemokraterna.se

Nu är programmet för upptakten klart!

Välkommen till en spännande dag som bjuder på bland annat Ylva Johansson, Anders Lago, Milischia Rezai, Henrik Oscarsson mfl.
Kulturinslag ifrån Old School Flavour och GBG Improteater. SSU:arna har satt ihop ett mycket spännande program och upplägg. Missa inte detta! Observera tiderna!

Vi startar klockan 11.30 med en utåtriktad aktivitet på Järntorget där vi bjuder både partister och förbipasserande på kaffe och bulle för att sedan fortsätta inne på Folkets Hus mellan klockan 12.00 till ca: 16.00

Under dagen kommer vi också att ta upp anmälningar till olika utåtriktade aktiviteter inför kongressen. Tag med din kalender!

Se bifogad PDF!
Gå gärna in på Facebook-eventet via denna länk och klicka in att du kommer!
https://www.facebook.com/#!/events/568339299862672/

 

3.  Nyfiken på Kyrkovalet? Kyrkovalsupptakt den 9:e februari

Den 15 september är det val till Svenska kyrkan, då tar vi Socialdemokrater fighten för att Svenska kyrkan ska fortsätta utvecklas som en Öppen och demokratisk Folkkyrka.  Vi vill att Svenska kyrkan ska sätta människors behov i centrum, att kyrkan ska stå upp för alla människors lika rätt och värde, att kyrkan ska bekämpa de växande klassklyftorna och bidra till gemenskap och utveckling i samhället.

 

Är du nyfiken på hur vi ska göra detta? Vill du veta mer om vårt program, om kampanjen och vad man gör som förtroendevald i kyrkan. Då är du varmt välkommen till Folkets Hus i Göteborg den 9 februari.

 

På programmet

-          För en Öppen Folkkyrka, Olle Burell ordförande för Socialdemokraterna i Kyrkomötet och Ulla Löfven kyrkopolitiks ombudsman. Talar om partiets program och den nationella valkampanjen.

-          Valkampanjen i Västsverige, information om valplaneringen för partidistrikten.

-          Konsekvenser av kyrkans strukturförändring.

-          Förtroendevald i Svenska Kyrkan, så fungerar det.


Dag: Lördag den 9 februari
Tid: kl 12.00-16.00.
Plats: Kongressalen, Folkets Hus, Olof Palmes Plats, Göteborg.

Anmälan om medverkan görs till partidistriktet i Göteborg på e- post info.goteborg@socialdemokraterna.se eller på tel. 031-  339 63 00 senast den 5 februari.

Välkomna! 

 

Sidan uppdaterades senast: 2013-02-08 13:40