Hjälp oss att göra ett bra Sverige bättre!

I september kan vi riksdagsledamöter under den allmänna motionstiden lämna in förslag, motioner, inom de flesta politikområdena. Vi vill nu ha DIN hjälp. Vad tycker du behövs för att göra ett bra Sverige bättre? Det kan röra sig om stort som smått. Enda begränsningen är att det måste vara en fråga som staten är ansvarig för. Skicka ditt förslag till någon av oss fyra riksdagsledamöter. Våra epost-adresser finns längst ner.

För det går bra för Sverige. Vi tog över regeringsmakten i ett läge då klyftorna och otryggheten ökade. Vi valde att byta inriktning på svensk politik, från skattesänkningar till samhällsbygge, och vi ser nu resultat.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen pressar tillbaka arbetslösheten. Det sker med hjälp av det nya kunskapslyftet, 90-dagarsgarantin för unga, välfärdsmiljarderna för fler anställda, snabbspåren för nyanlända med akademisk examen eller yrkeskunskaper och inte minst genom bostadsbyggandet.

 Nya siffror från SCB visar på att Sverige har EU:s högsta sysselsättning. Men alla som kan jobba ska jobba. Det gäller arbetslösa och nyanlända lika. Därför är och förblir målet att Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU år 2020.

Vi socialdemokrater har också påbörjat investeringar på över 8 miljarder årligen i skolan. De har gett tusentals fler lärare, högre lärarlöner och minskade grupper i förskola och fritids.

Inom de utskottsområden vi är ansvariga för händer mycket. Regeringens nyindustrialiseringsstrategi bidrar till att stärka industrins konkurrenskraft och gör investeringar i svensk industri mer attraktiva. Folkbiblioteken får mer stöd för att stärka deras roll som mötesplatser där människor med olika bakgrund och förutsättningar kan mötas och ta del av kunskap, litteratur och kultur. Sverige har påbörjat färden mot att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Och ett stort steg för att öka bostadsbyggandet har tagits genom en statlig byggbonus till kommunerna.

Sverige ska hålla ihop. Men vi blundar inte för utmaningarna. Det krävs fortsatta insatser i Sverige för att bekämpa alla former av polarisering och segregation.  Det krävs att den svenska modellen förstärks, så att vi kan säkra tillgången till jobb, bra skolor, bostäder, sjukvård och omsorg i hela landet. Det krävs en kraftig upprustning av Sverige.

Hjälp oss med dina förslag på riksdagsmotioner. Tillsammans kan vi göra ett bra Sverige bättre.

Mattias Jonsson – mattias.jonsson@riksdagen.se
Gunilla Carlsson – gunilla.c.carlsson@riksdagen.se
Johan Büser – johan.buser@riksdagen.se
Shadiye Heydari – shadiye.heydari@riksdagen.se

Riksdagsledamöter för Göteborg

9 juni 2016

Rekommenderat

Riksdagsledamöter från Göteborg

Mattias Jonsson bor i Angered, Gunilla Carlsson värnar allas rätt till ett arbete med schyssta villkor, Johan Büser brinner för ett fritt Västsahara och Shadiye Heydari är en aktiv bloggare. Tillsammans arbetar de, varje dag, för ett bättre Sverige...

Göteborgsbänkens politiska ansvarsområden

Göteborgsbänkens politiska ansvarsområden är nu klara. De kommer arbeta med att skapa ett bättre Sverige för alla inom bl a närings-, kultur-, miljö- och bostadspolitiken. Mattias Jonsson är ordinarie ledamot i riksdagens näringsutskott. ”Jag vill...

Riksdagsledamöternas uppdrag

Ledamöterna har utöver sina riksdagsuppdrag, också uppdrag bolag, nämnder och föreningar.   Mattias Jonsson - Ledamot i riksdagens näringsutskott - Ersättare i riksdagens justitieutskottet - Ersättare i riksdagens trafikutskottet - Ersättare i...

Senaste nytt

Visa alla nyheter