Håkan Linnarsson, regionråd


Foto: Jens Ohlsson

Uppdrag

Regionråd i opposition för S i Västra Götaland.

Det här är Håkan Linnarsson

Född 1971 i Kortedala, har fyra syskon och bor nu med Ann-Marie och barn i Angered. Jag arbetar som distriktschef på Poseidon och tränar på fritiden jiujitsu (undervisar juniorer) och spelar gärna golf. Har sysslat med politik i olika former sedan 1991, bl a som ordförande för SDN Angered och Hälso- och Sjukvårdsnämnden i nordöstra Göteborg.

Viktigaste framtidfrågan för Göteborg

Alla göteborgare har rätt till vård efter behov. Välfärd kan bara skapas tillsammans. En sammanhållen sjukvård fri från utförsäljningar är viktigare än skattesänkningar.

Patienten får aldrig bli en vara på en marknad utan sjukvård ska ges efter behov - inte efter plånbokens storlek. För mig är primärvården grunden för att ge invånarna hälso- och sjukvård. Sjukvården ska ha hög kvalitet, tillgänglighet och kompetens. Specialiserad vård ska ges vid ett fåtal sjukhus när så behövs. Vården ska finnas nära. Närsjukhusens roll ska stärkas för att tillgodose människors behov av vardagssjukvård och diagnostik i närområdet. Västra Götalandsmoderaterna vill att privata vårdgivare skall ha rätt att ”utmana” regionen på driften av sjukhus. Jag säger nej till utförsäljningar.

Presskontakt

Jesper Blomqvist
Politisk sekreterare S Västra Götalandsregionen 
0735 03 11 62
jesper.blomqvist@vgregion.se