Riksdagsledamöter för Göteborg

Mattias driver näringsfrågor, Gunilla värnar allas rätt till ett arbete med schyssta villkor, Johan arbetar för en progressiv miljö- och klimatpolitik och Shadiye brinner för fred och frihet. Tillsammans arbetar de, varje dag, för att skapa framtidstro och att utveckla den svenska modellen.

Läs mer om vilka frågor vi driver.

 

Mattias Jonsson, född år 1974
Jag bor på Kviberg och har varit fackligt aktiv på Volvo. Som riksdagsledamot vill jag i näringsutskottet driva på för fler och trygga jobb, där heltid är norm och att kollektivavtalen värnas. För fler jobb behöver både små och större företag förutsättningar för innovation, export och tillväxt förbättras. Göteborg behöver en infrastruktur där både människor och varor kan förflyttas effektivt och miljövänligt.

 E-post   Telefon: 070-546 44 49   Facebook   
 Twitter   Blogg  Instagram  Riksdagssida  

 

 

Gunilla Carlsson, född år 1966
Jag bor i Backa med min sambo och våra två barn. Som kulturpolitiker i riksdagen har jag sett konstens och kulturens möjligheter att bidra till ett rikare liv. För alla, oavsett bakgrund. Min vision är allas rätt till ett arbete med schyssta villkor, att barn och unga får den bästa av utbildningar och alla att ska känna trygghet i vården. Ett jämlikt samhälle som håller ihop är viktigare än fortsatta skattesänkningar. 

 E-post    Telefon: 070-218 91 13   Facebook 
 Twitter   Blogg   Riksdagssida  

 

 

Johan Büser, född år 1983
Jag vill se ett bättre Sverige där vi håller ihop och där alla får en chans. När ungdomar hamnar utanför, när ojämlikheten avgör och påverkar de ungas livsvillkor, krävs socialdemokratisk välfärdspolitik. Jag brinner för att alla unga skall få studera eller jobba, får ta ansvar och känna trygghet, och just därigenom bli fria. I riksdagens miljöutskott opch EU-nämnd vill jag arbeta för en progressiv miljö- och klimatpolitik.

 E-post   Telefon: 072-538 42 61   Facebook  
 Twitter  Blogg   Instagram  Riksdagssida  

 

 

Shadiye Heydari, född år 1967
Jag bor i Angered med min man, våra två barn samt en liten katt. Jag brinner för fred, frihet och rättvisa. Jag tänker fortsätta att arbeta i riksdagen för att livskvalitet inte skall vara någon handelsvara. Därför säger jag nej till mer privatiseringar. I riksdagens civilutskott vill jag arbeta för att fler bostäder ska byggas så att Sverige ska klara jobben. För det krävs en aktiv bostadspolitik och ökade investeringar.

 E-post   Telefon: 070-818 22 07   Facebook  
 Twitter  Blogg   Instagram  Riksdagssida

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2016-11-08 19:11