För valarbetare

 

REGIONVAL(S)NYTT - nr 24
Onsdag 11 maj 2011- 4 dagar kvar!
 

Nu är det fem dagar kvar. Och vi höjer temperaturen!! 
 
Talepunkter "Sälj inte ut sjukhusen"
Moderaterna säger sig vilja sälja sjukhus samt införa en utmaningsrätt och därmed öppna upp för vinstintresset i sjukvården. Se bilagan med bra talepunkter.
 
24 valaktiviteter idag!
Idag genomförs hela 24 valaktiviteter i Göteborg. Se dem alla på http://www.socialdemokraterna.se/events/.
- Slutdebatt kl 15 med bl a Gert-Inge Andersson i SR P4.
- Debatt kl 17 mellan Frank Andersson och moderaten Johnny Bröndt på Frölunda Torg
- Dörrknackning ikväll i Biskopsgården, Frölunda, Backa, Lövgärdet och Tynnered.
- Uppsättning av valtavlor. Hämta tavlor på järntorget eller i Hovgården.
 
Valvaka
Göteborgs partidistrikt inbjuder till valvaka på söndag kl 19 på Målarnas hus, Bengt Lidnersgatan 5 (bakom Götaplatsen). Biljetter kostar 40 kr. Mat ingår, dryck kan köpas till självkostnadspris. Beställ biljetter via Britt Palmgren, tel 031-33 963 12, britt.palmgren@socialdemokraterna.se.
 
Håll på- håll i- håll ut. Och kom ihåg att GLADAST VINNER :-)

 

REGIONVAL(S)NYTT - nr 23 
Måndag 9 maj 2011- 5 dagar kvar!


Håkan Juholt idag
Idag tisdag kl 16.30 är det möte med partiledare Håkan Juholt på Kungsportsplatsen. Välkommen!

Våra vallöften:
- Max en timma på akuten för att träffa läkare
- Hembesök till barn, gamla och multisjuka
- Vi lovar att inte sälja ut sjukhusen
- Gratis tandvård upp till 25 år
- Stärk den nära vården med patientens bästa i fokus
 
Falska valtavlor
Ett större antal falska valtavlor med texten "Nu begränsar vi restaurangernas öppettider- Rösta den 15 maj, Socialdemokraterna" är uppsatta i Göteborg. Tilltaget är polisanmält och ser du någon av dessa tavlor är jag tacksam att du tar ner dem. Hjälp oss med att få upp våra riktiga valtavalor istället. Hämtas på partiexpen eller i Hovgården. Eller delta vid någon av dagens 19 valaktiviteter. (En fantastisk volym!) Läs mer i http://www.socialdemokraterna.se/events/
 
Håll på- håll i- håll ut. Och kom ihåg att GLADAST VINNER :-)


 

REGIONVAL(S)NYTT - nr 21
Fredag 6 maj 2011- 9 dagar kvar!

 

Stora taveluppsättarhelgen

Just DU behövs för att få ut våra valtavlor. De syns bra och är fokuserarde på huvudbudskapen. Därför är denna näst sista valhelgen den stora taveluppsättarhelgen. Hämta själv en bunt och sätt upp eller prata med din s-förening och hjälp dem.

Tavlor hämtas på partiexpeditionen vid Järntorget idag fredag fram till kl 18 och imorgon lördag kl 9-13. Tavlor hämtas även i Hovgården i Torslanda. Ring då Bengt-Arne Reinholdsson, 0707-852010. Se valtavlorna på www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/Goteborg/Val-2011/Valreklam/

Håll på- håll i- håll ut. Och kom ihåg att GLADAST VINNER :-)

 

REGIONVAL(S)NYTT - nr 20
Torsdag 5 maj 2011- 10 dagar kvar!

10 dagar kvar: Håll på- håll i- håll ut :-)

Klara, Ulrika och Imri berättar varför de ställer upp på Socialdemokraternas valaffischer på http://www.youtube.com/watch?v=4kdsXWiwS9M

Valets två huvudkandidater, Jonny Magnusson och Get-Inge Andersson, om sin syn på utförsäljning av sjukhus. http://svtplay.se/v/2415230/varden_viktigaste_valfragan

Idag torsdag genomförs 10 valaktiviteter i Göteborg. Bl a dörrknackning kl 18 i Backa http://www.socialdemokraterna.se/events/dorrknackning-i-backa15 och öppna valstugor i Angered och Kungsportsplatsen. Bra!!

Vi har de vackraste och bästa valtavlorna!! Nu måste vi hjälpas åt att få upp dem. 5000 valtavlor skall sättas upp. Tavlorna finns att hämta på partiexpeditionen på Järntorget och i Hovgården i Torslanda. Din insats behövs! Förtidsröstningen startar idag. Stadsdelskretsarna har ansvar att lägga ut våra namnade valsedlar i förtidsrötningslokalerna. Problem? Ring Carina Ring, tel 0730-261900.  

 

REGIONVAL(S)NYTT - nr 19
Onsdag 4 maj 2011- 11 dagar kvar!

 

Valledaren har ordet:

Idag tisdag genomförs hela 22 valaktiviteter i Göteborg!! Vilka underbara valarbetare vi har. Är så stolt!/Claes

Vi lovat att inte sälja några sjukhus!

Moderaternas Johnny Magnusson vill sälja några av sjukhusen i Västra Götaland, eller öppna dem för vinstintressen. Moderaternas syn på vården visar att de sätter privata vårdföretags behov före patientens. Moderaterna måste därför ständigt ställas mot väggen och svara på frågan: Vilka sjukhus ska ni sälja??

Kollektivtrafikdebatt

Debatt idag kl 15 om kollektivtrafik direktsänd från Nils Erikssonsplatsen i SR Göteborg och på www.svt.se/vastnytt. Leif Blomqvist medverkar.

Valtavlor

Vi har de vackraste och bästa valtavlorna!! Nu måste vi hjälpas åt att få upp dem. Av 5000 tavlor har hittills drygt 1200 satts upp. Valtavlor finns att hämta på partiexpeditionen på Järntorget och i Hovgården i Torslanda. Din insats behövs!

Förtidsröstning och viktig info om vallokaler

Imorgon 5 maj startar förtidsröstningen. Alla stadsdelskretsar är ansvariga för att få ut våra valsedlar med namn. Kl 10.30 imorgon samlas alla som kan vid Stadsbiblioteket vid Götaplatsen för att tillsammans förtidsrösta. Mycket viktig information till alla valarbetare som arbetar vid vallokalerna på http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/Goteborg/Val-2011/Val-2011/Vallokaler/

Moderaterna

Imorgon torsdag kl 12.45 har Fredrik Reinfeldt och Anders Borg torgmöte på Kungsportsplatsen. Moderaterna formulerar själva sina vallöften inom sjukvården så här:
 1. Korta väntetiden på akut­ mottagningarna så att alla får hjälp inom en timme.
 2. Möjliggöra för patienter att få träffa en specialistläkare inom en vecka.
 3. Sätta kvaliteten i fokus och öka patientsäkerheten.
 4. Förbättra ambulans­ sjukvården med hjälp av ytterligare en ambulans­ helikopter.
 5. Som patient ska du kunna boka dina läkarbesök via webben.

 

REGIONVAL(S)NYTT - nr 17

Måndag 2 maj 2011- 13 dagar kvar!
 

 Socialdemokraternas vallöften i regionomvalet:

 • Max en timma på akuten för att träffa läkare
 • Hembesök till barn, gamla och multisjuka
 • Vi lovar att inte sälja ut sjukhusen!
 • Gratis tandvård upp till 25 år
 • Enhetstaxa och enklare biljettsystem på Västtrafik
   

Media

- GP debatt: Sammanhållen vård- inte snabba vinster. Debattartikel med Gert- Inge Andersson och Kerstin Brunnström. http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.614085-sammanhallen-vard-inte-snabba-vinster - Inte ens hälften tänker rösta i omvalet i Västra Götaland. Det visar en ny Sifoundersökning i SVT:s Västnytt och Sveriges Radio.
http://svt.se/2.34007/1.2410976/rekordlagt_intresse_for_omvalet?lid=puff_2410976&lpos=rubrik 

Dörrknackning

Ikväll måndag knackar vi dörrar i Backa kl 18 http://www.socialdemokraterna.se/events/dorrknackning-i-backa13

kl 18 i Bergsjön http://www.socialdemokraterna.se/events/dorrknackning-i-bergsjon2 och kl 18 i Örgryte-Härlanda http://www.socialdemokraterna.se/events/dorrknackning-i-orgryte-harlanda.

I morgon kväll i kl 18 i Tuve http://www.socialdemokraterna.se/events/dorrknackning-i-tuve1.

På onsdag deltar LOs ordförande Wanja-Lundby Wedin i Hammarkullen http://www.socialdemokraterna.se/events/dorrknackning-i-hammarkullen

Bara igår på första maj kackades 550 kackade och vi genomförde 275 samtal. Målet fram till 15 maj är 7000 knackade dörrar.

Debatt om sjukvården mellan alla partier idag kl 15 i Sveriges Radio Göteborg.

 http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4081&grupp=14209 (Direktsänds och kan höras i efterhand). För S medverkar Helene Eliasson.

 

REGIONVAL(S)NYTT - nr 16

16 dagar kvar – nu börjar valrörelsen – Gladast vinner

På söndag den första maj börjar valrörelsen på allvar. Därför kommer Regionval(s)nytt från idag ut varje vardag fram tills 15 maj.

Politiskt fokus

Idag fredag presenteras socialdemokraternas valmanifest. Det finns från kl 13.30 på www.socialdemokraterna.se/vastsverige

Media

SR Göteborg rapporterar idag att de offentliga vårdcentralerna i Västra Götaland var tidigare bäst i landet på att skriva ut fysisk aktivitet på recept. Men efter vårdvalets införande har antalet så kallade FaR-recept i regionen nu halverats.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4478583

Valaktiviteter

På söndag Första Maj genomför vi valrörelsen enskilt största aktivitet då vi demonstrerar för en rättvis sjukvård, jämlikhet och utveckling. http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/Goteborg/Medlemssidor/Forsta-maj/ 

I kalendariet

http://www.socialdemokraterna.se/events/ är hittills 150 valaktiviteter i Göteborg inskrivna perionden 1-15 maj. Det är 10 om dagen varje dag!! Imponerande! Finns dina aktiviteter med?

Moderaterna

På GP debatt skrev högeralliansen häromdagen: ”Vi är villiga att skjuta till mer resurser för att förstärka sjukvårdsrådgivningen, ambulanssjukvården och öka läkarbemanningen på akutmottagningarna samt ta fram fler vårdplatser”. Ms kampanj i Göteborg startade i tisdags med bl a valstugeinvigning och uppsättning av affischer.

Mer om valet på 

www.socialdemokraterna.se/goteborg och www.socialdemokraterna.se/vastsverige

 

REGIONVALSNYTT - nr 15

Vård efter dina behov - eller dina pengar?

Nu är vi i slutet av april och mitt i brinnande valrörelse. Det den rättvisa sjukvården som står på spel. 15 maj avgör du och jag om det är behoven som ska få styra i sjukvården – eller om vi också i Västra Götaland ska få en utveckling, där det är tjockleken på patientens plånbok som avgör när och vilken vård du får. Så ser det ut idag i det moderatstyrda Stockholms län. Bland annat detta lovar vi att genomföra under mandatperioden:
•       max en timmes väntan på akuten innan du träffar läkare.
•       fri tandvård upp till 25 år.
•       hembesök till äldre och barn. Det är bättre än onödig väntan på akuten.
•       ett enklare biljettsystem och enhetstaxa på Västtrafik
•       fler tåg- och bussavgångar

Valsedlar finns för avhämtning

Från och med idag onsdag 27 april finns valsedlar att hämta på partidistriktets expedition.

Valsedlarna måste finnas på plats när vallokalerna öppnar (vilket är 5 maj) och det är kretsana som ansvarar för att valsedlar finns! I vallokalen finns bara partivalsedlar utan våra kandidaternas namn. Listan över förtidsröstningslokaler, samt institutionsröstningen med ansvariga kretsar finns här www.socialdemokraterna.se/goteborg/val2011/vallokal

Kontakta Carina Ring om ni har frågor, tel 031-339 63 02.

Valstugan på Kungsportsplatsen

Nu har IFMetall/Handels och Kommunal Väst satt upp sin valstuga på Kungsportsplatsen. Denna är uppsatt bredvid Moderaternas stuga och de är många vid sin stuga. Alla politiker är hjärtligt välkomna att göra ett eller flera pass i valstugan. Kontakta Rolf Lindén på telefon 070-2657565

   

REGIONVALSNYTT - nr 14

Valledarmöte på torsdag

Alla valledare i föreningar, stadsdelskretsar och sidoorganistioner kallas till planeringsmöte imorgon onsdag 20 april kl. 18-20 i Folkets Hus. Fika från kl. 17.30. Sista avstämningsmötet före valspurten!

Valledaren har ordet

26 dagar kvar innan valdagen. Nu är det verkligen dags att boka upp tider för valrörelseaktivitet! Dörrknackning, ringning, aktivitet i din förening och torgmöten erbjuds. Alla insatser är viktiga. Alla tider för olika aktiviteter finns på vår hemsida och på EventS.  /Claes Wennberg

Knacka dörr

Kontakta Johan Svedestad, tel. 0705-574626, mail johan.svedestad@gmail.com eller Lena Malm tel. 0709-708336, mail lena.malm@lundby.goteborg.se Information finns på EventS och på hemsidan www.socialdemokraterna.se/goteborg/val2011/dorrknackning

Ring göteborgare

Kontakta Tord Karlsson på telefon 070-2992201 eller mail tord.karlsson@socialdemokraterna.se
Information finns på www.socialdemokraterna.se/goteborg/val2011/telefon

Delta på torgmötesaktiviteter

Kontakta Rasmus Andersson på telefon 031-339 63 14 eller mail rasmus.andersson@socialdemokraterna.se  OBS att nya tider gäller, se www.socialdemokraterna.se/goteborg/val2011/torgmoten

Valrörelseaktiviteter i din förening

Titta i kalendern www.socialdemokraterna.se/Events eller kontakta valledaren.
Här finns en förteckning över alla valledare med kontaktinformation www.socialdemokraterna.se/goteborg/val2011/valledare

Slipa på din argumentation tisdag 26 april

Välkommen till argumentationskväll om sjukvård, kollektivtrafik och infrastruktur
Tisdag 26 april, kl. 18-20 (fika från 17.30)
Plats: Ullevi konferenscenter
Medverkande: Håkan Werner Linnarsson, Cecilia Dalman Eek och Owe Nilsson
Anmäl dig via www.socialdemokraterna.se/goteborg/anmala eller tel. 031-339 63 00


REGIONVALSNYTT nr 13

Ny argumentationsträff tisdag 26 april

Välkommen till argumentationskväll om sjukvård, kollektivtrafik och infrastruktur Tisdag 26 april, kl. 18-20 (fika från 17.30) Plats: Ullevi konferenscenter Medverkande: Håkan Werner Linnarsson, Cecilia Dalman Eek och Owe Nilsson Anmäl dig via www.socialdemokraterna.se/goteborg/anmala eller tel. 031-339 63 00.  

Följ oss på Twitter och Facebook!

I valet i Västra Götalandsregionen kommer de sociala medierna att spela en roll i spridningen av texter, evenemang och kommentarer, här kan alla som vill delta i samtalet, full demokrati råder. På Twitter behandlas ämnen under "hashtags" (etiketter). För regionvalet används med fördel hashtagen #vgval11, den används av alla partier samt media. För ämnen som rör Socialdemokraterna i Göteborg används hashtagen #sgoteborg. Vill du följa Socialdemokraterna i Göteborg har vi användarnamn @sgoteborg Andra som är värt att följa i valrörelsen kan vara Cecilia Dalman Eek @dalmaneek och Håkan Werner Linnarsson @hakanwl. Ett tips är att kolla in vilka dessa tre redan följer på Twitter och hänga med på tåget. Du är väl redan ett fan av vår Facebooksida? http://www.facebook.com/socialdemokraternaigoteborg vi har idag 840 personer som följer oss denna väg, det är också många som väljer att göra egna inlägg på sidan. Det tycker vi är jättekul! Missa inte utbildningen imorgon lördag om hur man publicerar texter och blir läst som bloggare t.ex via Facebook och Twitter. Anmäl dig här: https://web.questback.com/socialdemokraterna/bloggutb/

Valsedelsförsändelse/Utdelningsmaterial i valrörelsen

Via länken finns materialet som kommer att användas som valsedelsförsändelse i hela Västsverige. Den kommer också att användas som utdelningsmaterial.

T-shirt till försäljning

Vi har tagit fram en t-shirt i färgerna gul. grön, lila, rosa och svart. På denna är det en stor röd ros och det står "Valarbetare för rättvis sjukvård" Denna tröja finns till försäljning på partidistriktets expedition för 80 kr styck. 

Rapportera in aktiviteter i kalendariet (EventS)

På hemsidan finns ett uppdaterat kalendarium. Det är utifrån detta som alla kan följa vad som händer i valrörelsen. Varje förening har ansvar för att lägga in sina aktiviteter via "Skapa event" på www.socialdemokraterna.se/EventS

Valplaner från föreningar

Ni som inte lämnat in era valplaner ännu gör detta så fort som möjligt till Rasmus Andersson, rasmus.andersson@socialdemokraterna.se

Företrädare

Om din förening vill ha politiska företrädare från regionen på öppna möten finns en fullständig förteckning med kontaktuppgifter över dessa via följande länk: http://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Politik/Politiker-kontaktuppgifter/

Tillfälligt boende för långresande partikamrater

Det finns många partivänner från hela landet som kommer vilja vara med och göra en insats i valrörelsen i Västra Götaland.

Många kommer att kunna hjälpa till på hemmaplan varsom helst i landet genom telefonprojektet. Men många kan också vilja komma hit och hjälpa till. Kanske med dörrknackning eller uppsättning av valtavlor?! Därför går vi nu ut med frågan till er om någon har möjlighet att erbjuda boende under någon/några dagar under slutspurten för eventuella långresande partikamrater? I så fall, kontakta oss via mail info.goteborg@socialdemokraterna.se 

 

REGIONVALSNYTT  nr 12 

Uttalanden från distriktsårskongress i Göteborg

Göteborgs partidistrikt antog två uttalanden i samband med DÅKen i lördags:  Välfärdsarbetarnas löner ska gå att leva på samt Mer rättvisa och jämlikhet i hälso- och sjukvården!

Klicka här

Uppmaning att skriva lokala insändare och debattartiklar

Vi vill uppmana er som är lokala och regionala företrädare att delta i debatten på insändar- och debattsidor. Låt er inspireras och skriv en kort insändare utifrån det material som vi skickar ut i nyhetsbrevet.

Valpresentation från årsmötet

Bifogat finns en PPT med den presentation som gjordes på partidistriktets årskongress i helgen.
 Klicka här!

 

REGIONVALSNYTT 11

Ord från valledaren

44 dagar kvar till valdagen 15 maj. Gert-Inge Andersson sa vid Göteborgsdistriktets årskongress på fredagskvällen att vi socialdemokrater vill fortsätta utveckla en rättvis och jämlik sjukvård i världsklass med patientens behov i fokus. Därför vill vi bl a förlänga gratis tandvård för unga upp till 25 år, minska väntetiden på akuten och införa enhetstaxa i kollektivrafiken.
/Claes Wennbegr, valledare

Nytt material - Faktaunderlag/Talarstöd

Bifogat finns från den regionala valledningen en sammanställning av våra viktigaste valfrågor i ett material som går att använda i mötet med väljare.
 Klicka här!

Utbildningar för valarbetare

Följande utbildningar för valarbetare finns fortfarande att anmäla sig till: 

- Argumentationsträff Sjukvård och Infrastruktur
Tid: tisdag 5 april kl.18.00 (Kaffe & smörgås 17.30)
Medverkande: Jan-Åke Simonsson, Leif Blomqvist, Håkan Werner Linnarsson, Frank Andersson
Plats: Ullevi konferens center
ANMÄLAN: 031-3396312   www.socialdemokraterna.se/goteborg/anmala

- Valrörelsemetoder
Torgmöte och valstugan, samtalsmetodik.
En utbildning i hur vi optimerar mötet på torget. Allt ifrån hur man väljer plats och utrustning till hur man genom samtalet på den öppna platsen skapar tillit och öppenhet för att både resonera och agitera. Mer det goda samtalet än den bombastiska agitatorn.
Tid: Söndagen den 10 april 10.00 - 15.00
Plats: Arbetarrörelsen folkhögskola (AFIG) Järntorget 7 Kontakt: rasmus.andersson@socialdemokraterna.se    031-3396314
ANMÄLAN:  031-3396312   www.socialdemokraterna.se/goteborg/anmala                

- Bloggutbildning
Praktisk utbildning i hur man publicerar texter och blir läst som bloggare t.ex via Facebook och Twitter.
ABFs lokaler på Södra Allégatan 1B, Järntorget i  Göteborg lördag  den 9 april kl. 10 - 14.
ANMÄLAN: senst 7 april  031-3396312   www.socialdemokraterna.se/goteborg/anmala
Kontaktperson Staffan Lindström 0722453354 staffan_lindstrom@bredband.net

- Telefon i valrörelsen
Under den 2 maj till och med den 15 maj kommer vi varje dag ringa. Vår målgrupp kommer att vara yngre pensionärer. Nu vänder vi oss till dig som får detta nyhetsbrev för hjälp. Du sitter idag på ett viktigt politiskt uppdrag och är därför rätt person att för partiets räkning komma i kontakt med en av våra viktiga väljargrupper. Vi vill därför att du redan nu talar om när du kan ringa. Sätt ned uppgifterna i ett mail och skicka detta till tord.karlsson@socialdemokraterna.se eller ring Tord 070-299 22 01. Telefonprojektet finns i Målarnas hus från den 2-15 maj, 9:00-16:00
varje dag.

- Valstugor i valrörelsen
Det kommer att finnas valstuga/buss i varje väderstreck i Göteborg uinder valrörelsen. Hisingen och Väster har för avsikt att hyra varsin husbil, Centrum kommer att hyra en minibuss. Angered sätter upp sin valstuga på Angeredstorg. Kommunal, Handels och IF Metall sätter upp sin valstuga på Kungsportsplatsen. Har du frågor, kontakta Bengt-Arne Reinholdsson, som är ansvarig för valstugorna, på tel 070-785 2010 

- Centrala torgmöten i valrörelsen
Från 29 april kommer vi varje dag, måndag till lördag, att genomföra torgmöten på Brunnsparken mellan ca kl. 12-14. Det kommer också att delas ut flygblad vid Drottningstorget och utanför centralstationen (vid statyn Bohuslän) varje morgon kl. 7-9 och varje eftermidda kl. 16-18.
Kontakta Rasmus Andersson, rasmus.andersson@socialdemokraterna.se eller på telefon 031-339 63 14 om du vill delta.


 

REGIONVALSNYTT 10

Ord från valledaren

68 dagar kvar tills 15 maj. Kanske vanns omvalet förra torsdagen. All den kraft och energi som Håkan Juholt utstrålade när han mötte media var fantastisk. Tydlig fokusering på värderingsfrågor och blicken riktad framåt. Visst spelar också varje enskild valrörelseaktivitet vi själva genomför stor roll. Men med en karismatisk och populär partiledare blir det sjufalt lättare. Jag tror faktiskt att vi vinner den 15 maj. För att "Gladast vinner"! /Claes Wennberg, valledare i Göteborg

Argumentationsutbildning för valarbetare onsdag 23 mars!

Nästa vecka, onsdag 23 mars genomförs den första valarbetarutbildningen i argumentation. Du kan fortfarande anmäla dig! Mer information finns på www.socialdemokraterna.se/goteborg/val2011/valarbetare

Här finns en sammanställning över alla valarbetarutbildningar som är planerade.

Anmäl dig till utbildningarna här www.socialdemokraterna.se/goteborg/anmala

Kallelse till valledaremöte på torsdag

Alla valledare i föreningar, klubbar, stadsdelskretsar och sidoorganisationer kallas till det andra valledningsmötet på torsdag 24 mars kl 18 i folkets Hus, Järntorget. Det är viktigt med full uppslutning. Kan du inte komma så skicka en ersättare. Har du ingen ersättare att skicka meddela detta till valledare claes.wennberg@socialdemokraterna.se.

Media under veckan som gick

Gert-Inge Andersson i GP "Magstarkt utspel från M"
”Jag hoppas att fler väljare röstar på S för att möjliggöra en tydlig majoritet i regionfullmäktige efter valet. En majoritet som garanterar rättvis sjukvård för alla som behöver den, en bra kollektivtrafik som stimulerar utveckling och jobb, och kulturverksamheter med både bredd och lyskraft”, säger Gert-Inge Andersson, regionstyrelsens ordförande i en debattartikel i GP i tisdags, som en replik på Johnny Magnusson (M). Denna finns att läsa i sin helhet på hemsidan här www.socialdemokraterna.se/goteborg

 Mediautspel onsdag - "Fristående närsjukvårdsstyrelse i Norra Bohuslän och Dalsland" Detta publicerades i många regionala tidningar, även i GP. Gert-Inge Andersson presenterade tillsammans med HSN-ordförandena Per-Arne Brink och Ewa Arvidsson ett förslag för att stärka närsjukvården i Norra Bohuslän och Dalsland. http://www.socialdemokraterna.se/vastsverige

 

REGIONVALSNYTT 9

Ord från valledaren

Vid sidan av behovet av en rättvis sjukvård kommer valutgången att avgöras av hur vi kan skapa utveckling och fler jobb i Göteborgsområdet genom att göra det enklare och snabbare att förflytta människor och varor. Att kunna åka kollektivt när man kan och ta bilen när man måste är ett sätt. När nu inte den moderatledda regeringen tar sitt ansvar för infrastrukturen tvingas vi själva finansiera dessa satsningar. Därför krävs det miljöstyrande trängselskatter.

/Claes Wennberg- valledare i Göteborg.

Valledare i föreningar

Många föreningar har nu inkommit med namn på sin valledare. Listan över dessa finns här

Flygblad om sjukvårdsvalet

Nu finns ett flygblad att ladda ner. Den skrivs ut i A4 och skärs i mitten. Den finns givetvis också att hämta på partidistriktets expedition. Ladda ner det här

 

REGIONVALSNYTT 8

Ord från valledaren 

67 dagar kvar! I valet den 15 maj står den rättvisa sjukvården på spel. Vi vill fortsätta utveckla sjukvården så att alla som behöver får vård i världsklass. Moderaterna vill sälja ut våra sjukhus och sätter vårdföretagen före patienterna.

Om 67 dagar firar vi segern!.
/Claes Wennberg- valledare i Göteborg.
 

Tillfälligt boende för långresande partikamrater?

Det finns många partivänner från hela landet som kommer vilja vara med och göra en insats i valrörelsen i Västra Götaland. Många kommer att kunna hjälpa till på hemmaplan varsom helst i landet genom telefonprojektet. Men många kan också vilja komma hit och hjälpa till. Kanske med dörrknackning eller uppsättning av valtavlor?! Därför går vi nu ut med frågan till er om någon har möjlighet att erbjuda boende under någon/några dagar under slutspurten för eventuella långresande partikamrater? I så fall, kontakta oss på mail info.goteborg@socialdemokraterna.se
 

Gert-Inge Andersson bemöter Moderaternas rapport idag

Vid en presskonferens idag, tisdag, presenterade Moderaterna en rapport om den politiska ledningens första 100-dagar. Moderaterna valstartar inför omvalet till Västra Götalandsregionen genom att gnälla på den politiska ledningen istället för att redovisa egna politiska förslag. Gert-Inge Andersson kommenterar:
 
- Det är lite magstarkt av Moderaterna att gnälla på oss när mandatperioden är två månader gammal, säger Gert-Inge Andersson. Vi leder verksamheter med nästan 50 000 anställda. Vi strävar efter stabila förutsättningar med ordning och reda och vi söker breda lösningar. Den politik vi nu styr på utgår från den budget som förra majoriteten lagt. Vår politik har nu ett brett stöd av C, FP, MP, V och Sjukvårdspartiet.
 
Sedan den politiska ledningen tillträdde har Socialdemokrater i regionstyrelsen lagt 21 yrkanden av olika slag. Under samma tid har Moderater lagt sju yrkanden i ärenden som gällt remisser eller yttranden som regionen lämnat. Förutom sitt eget traditionella budgetförslag har Moderaterna i opposition inte presenterat ett enda skarpt förslag den här mandatperioden.
 

Har du missat någon nyhet från Regionvalsinfo?

Igår på valledarmötet kommunicerades det ut att all interninformation om valrörelsen kommer att finnas på Sosserian. Detta är INTE fallet, utan all information finner ni på hemsidan, under länken "För medlemmar". Direktlänk: www.socialdemokraterna.se/goteborg/val2011
 

Planerade valledarträffar

Igår under valledarmötet beslutades om två nya datum för valledarträffar: - Torsdag 24 mars, kl. 18 samt - Onsdag 20 april, kl. 18 

Datum för valet = 15 maj

Nu har Valmyndigheten beslutat att valet sker 15 maj. Vallokalerna kommer att vara öppna 8.00-20.00. 5 maj startar förtidsröstningen. Vi återkommer med information om platser för förtidsröstning. Information finns på http://www.val.se/omval_vg/  

Material för mobilisering

Under nästa vecka kommer den regionala valledningen att börja skicka ut material som OH- och Powerpoint-bilder. Från och med torsdag nästa vecka kommer det också att finnas en enkel folder (2-färg) att hämta på partidistriktets expedition samt för nedladdning på hemsidan.  

 

REGIONVALSNYTT 7

Ord från valledaren

79 dagar kvar till den 15 maj. När nu den första överraskningen lagt sig känns omvalet som en riktigt härlig utmaning. Vilken möjlighet att visa på våra drömmar och visioner, och att få en stabil S-majoritet i regionen. Just nu tas valplaner fram i Göteborg och regionen. Valrörelsen kommer att präglas av att det blir en folkrörelse- inte en pengavalrörelse; en mobiliseringsvalrörelse; en sjukvårds- och infrastrukturvalrörelse och en valrörelse där Moderaterna är huvudmotståndaren.

Om 79 dagar firar vi segern!.
/Claes Wennberg- valledare i Göteborg.

Dörrknackning

I filen som finns här kan du hitta datum och plats för partidistriktets planerade dörrrknackningar under valrörelsen. Fram till 1 april finns det möjlighet att ändra datum för kretsen. Fördelningen av datum grundar sig på vilka områden vi satsar på i detta valet samt utifrån en bedömning av vad vi tror kretsarna kan klara av utifrån vad man gjorde i valet 2010. Självklart kommer medlemmar från andra kretsar stärka upp de kretsar som har fler dörrknackningar. Johan Svedestad och Lena Malm kommer under hela valet finns med som resurspersoner. Det är viktigt att vi får information om specifkt område samt ansvarig för dörrknackning. Vi kommer att sända ut en checklista om dörrknackning som innehåller vad man bör tänka på. NU GER VI JÄRNET OCH VINNER DETTA VAL. Kontakt: Lena Malm. tel Johan Svedestad tel .  

Information om aktivitet i krets och förening under valrörelsen

Här finns en länk till en Excel-fil.

Denna innehåller ett kalendarium uppdelat i tre flikar. Information om varje flik finns nedan. Vi önskar att alla föreningar och kretsar skriver in sina planerade aktiviteter i denna och mailar den till Rasmus Andersson, rasmus.andersson@socialdemokraterna.se Det tar några minuter för er att fylla i dessa uppgifter, men när ni väl har gjort detta är det till stor hjälp för oss på partidistriktet.

Stärk din argumentation inför regionvalet

Vi har en uppgift att i föreningarna jobba med att stärka våra valarbetare, medlemmar och politiker i de regionala frågorna. Om din förening vill läsa studiecirkel, kontakta Carina Ring för mer information på carina.ring@socialdemokraterna.se eller telefon                0730-261900        

Det handlar om följande fyra dokument inför studiecirkeln. Läs mer här

Vägvalet i Göteborg ställer upp i regionvalet

Enligt ett pressmeddelande under måndagen har partiet Vägvalet i Göteborg beslutat att ställa upp i det kommande regionvalet. Partiets främsta fråga är avskaffandet av trängselskatter i Göteborg. Vägvalet fick i kommunvalet i Göteborg 16800 röster, 5,32 % och fem mandat i kommunfullmäktige.

Resultat av regionvalet i september 2010

Valrörelsen utmaning blir för oss att 
1. nå många människor med budskapet om att det är val 
2. nå dem med vårt politiska budskap  
3. förmå dem att ta den socialdemokratiska valsedeln. 

Vi vet att samtalet är oöverträffad som effektiv metod för att övertyga människor om ett budskap. I valrörelsen 2010 genomförde partiet över hela landet en framgångsrik samtalskampanj. Det har vi goda förutsättningar att nu upprepa. För att maximera antalet röster behöver vi tala med personer som är villiga att rösta på Socialdemokraterna. Ett sätt är att söka sig till de valdistrikt som har ett relativt högt valdeltagande och en relativt hög andel s- röster. I excel-dokumentet i länken finns det en sammanstälning över valresultatet i samtliga valdistrikt i Göteborg från regionvalet 2010. Dokumentet är uppdelat i tio flikar, en för vaje stadsdel

valdistrikt.xls 

Omval i Västra Götaland

I fredags den 11 februari meddelade Valprövningsnämnden sitt beslut att det ska ske ett omval i valet till Västra Götalandsregionen i samtliga fem valkretsar. Detta innebär att regionvalet kommer att göras om också i Göteborg. Partidistrikten i Västsverige håller på att rigga en valorganisation. Valplan kommer att kommuniceras ut så fort det är möjligt. 

Anmäl in valledare

Varje förening, krets och sidorganisation ska ha en valledare som leder valrörelsearbetet i respektive organisation. Nu uppmanar partidistriktet alla organisationer att skyndsamt inkomma med namn på valledare till info.goteborg@socialdemokraterna.se eller tel.                031-339 63 00        .

Möte med valledarna

Måndag 28/2 kl. 18 bjuder partidistriktet in samtliga valledare i krets, förening och sidoorganisationer till ett uppstartsmöte inför valrörelsen. Anmäl deltagande senast fredag 25 februari.

Sidan uppdaterades senast: 2011-02-25 12:29