Vi vågar satsa!

Svar på Gudrun Brunegårds debattartikel den 30 juni 2006

Vi vågar satsa!

Kontrasterna är uppenbara. När majoriteten i landstinget i Kalmar län inte törs, vågar vi socialdemokrater. Istället för att slösa bort både tid och pengar på utredningar, vågar vi satsa på länets medborgare, på barnen och på alla sjuka och äldre som behöver bättre vård och omsorg.

Vi förstår att detta faktum grämer kristdemokraten Gudrun Brunegård så till den milda grad.  I en insändare i Västervikstidningen ondgör hon sig över vår drivkraft och höjer sina egna motiv till skyarna. I det sammanhanget är det värt att fråga sig vilken väljare som skulle ha glömt kristdemokraternas vallöften inför förra valet och som inte har bevittnat de senaste årens otaliga kovändningar?

Gudrun Brunegård trumpetar ut att det skulle vara majoritetens förtjänst att landstinget ekonomi är så god. Inget kan vara så fel. Det finns en mycket enklare förklaring till landstingets goda ekonomi.

Det går bra för Sverige! Det går allt bättre för Sverige. Den svenska ekonomin utvecklas väldigt snabbt. Den budget som den socialdemokratiska regeringen lade fram för ett par månader sedan visar att vi har råd att reformera och kommer att ha råd med mer därtill under kommande mandatperiod.

När det går bra för Sverige, går det också bra för landstinget i Kalmar län. Att vi dessutom tillsammans, alla partier i landstinget, har tagit ansvar för ekonomin, innebär att vi kan göra de satsningar som krävs för att tillsammans utveckla vår gemensamma välfärd. Med de pengar som regeringen fördelat har vi resurser att satsa på de svårast sjuka äldre och på barnen.

En mycket enkel ekvation.
I skuggorna häckar förespråkare för krav på höjda avgifter, privatiseringar och gräddfiler. Vi socialdemokrater säger nej till en sådan utveckling. För oss går vården före sänkta skatter.

Anders Henriksson (s)
Kalmar
Lena Segerberg (s)
Västervik

Yvonne Hagberg (s)
Oskarshamn

 

 

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2006-08-11 16:07