Så här firade vi Första Maj 2007

Kronobergs socialdemokrater firade på tisdagen 1 maj under parollen Alla ska med – Alla behövs!

I Älmhult slöt över 350 personer upp på torget för att lyssna på Handels förbundsordförande Lars-Anders Häggström. Han talade också i Ljungby lite senare och han hade solidariteten i fokus i sitt tal.

- Genom sina förändringar i arbetsmarknadspolitiken försöker den moderatledda regeringen pröva solidariteten mellan olika grupper i samhället. De försöker ställa de som har jobb mot de som inte har.

Häggström talade också om främlingsfientliga på frammarsch.

- De pekar ut vissa grupper som mindre önskade, sa Lars-Anders Häggström. Vi kan bara spekulera i vilka grupper de pekar ut nästa gång.

I Växjö berörde kronobergaren och numera ordföranden i ABF, Karl-Petter Thorvaldsson samma tema.

- Det är viktigt att inte ge de främlingsfientliga partierna någon makt, menade han.

I Markaryd talade partidistriktets ordförande Tomas Eneroth inför 275 personer. Han fokuserade mycket på skatter och slängde också iväg en passning till Kristdemokraterna i Markaryd.

- Är det ett bra betyg på den borgerliga politiken när man bara får runt 3 procent i opinionsundersökningar, frågade sig Tomas.

Han pratade också om det borgerliga systemskiftet inom socialförsäkringarna och på arbetsmarknaden.

- Vi ser idag att väljarna inte lämnat mandat till de förändringar som görs. Man är helt enkelt inte intresserade av att ha en borgerlig politik.

Över 150 kronobergare från i första hand Lessebo, Uppvidinge och Tingsryd valde att åka till Kalmar och lyssna på partiordföranden Mona Sahlin. Tre bussar och ett flertal personbilar åkte österut under 1 maj.

- Det var ett inspirerande tal, säger Carina A Elgestam som tillsammans med andra medlemmar från Uppvidinge åkt till Kalmar.

Långt över 3000 personer hade tagit sig till Larmtorget i Kalmar för att lyssna på partiordföranden. Samtidigt som Mona Sahlin var klart självkritisk till vad socialdemokratin sysslat med de senaste åren var hon också tydlig i sin kritik mot den borgerliga regeringen.

- Varför ska de rikaste villaägarna få sänkt fastighetsskatt medan många ungdomar har det svårt att överhuvudtaget få någonstans att bo, undrade Sahlin.

Årets firande drog fler än förra året. Det konstateras från hela Kronobergs län. Fler gick i tågen och fler lyssnade på talen. Någon uttryckte att det inte är så konstigt, så mycket som borgarna hittar på.

Sidan uppdaterades senast: 2008-03-07 08:44