Sjukvård - en rättighet för alla

 

Trygghet och tillit är viktiga delar för ett väl fungerande samhälle. För att man ska må bra måste man ha tillgång till samhällets resurser och till sjukvårdens kompetens.

För många är det tryggheten i att veta att det finns sjukvård när den behövs, som är grunden för vår välfärd. Sverige är unikt som ger en vård på lika villkor efter behov.

Vi socialdemokrater vill och vågar ta oss an utmaningen; att utforma och finansiera en kvalitetssäkrad sjukvård i internationell toppklass med patientens behov i centrum.

Sjukvård i din kommun

Kvalité för dig

Kronoberg ska bedriva landets effektivaste sjukvård med högsta kvalité. Verksamhetens organisation måste hela tiden ses över, snarare än att personalen ska springa fortare.

Det ska vara enkelt att ha kontakt med vården och boka och avboka tid för undersökning eller behandling. Vi tänker fortsätta utveckla sjukhusen i Kronoberg, det innebär akutsjukvård i både Växjö och Ljungby och en fortsatt gemensam utveckling. Vi vill ha en akutvårdsgaranti!

Läs mer i vårt sjukvårdspolitiska handlingsprogram för Kronoberg. Som PDF 

Läs mer om rödgrön sjukvård

Rödgrön sjukvård i Kronoberg

Med de rödgröna i ledningen för Landstinget Kronoberg blir det inga gräddfiler och en rättvis sjukvård för alla. Vårdval blir hälsoval och patienten intresse står över företagens.

 

Sidan uppdaterades senast: 2010-07-29 22:21