Inget besked om transportstödet

Maud Olofsson kan inte svara på när företagarna i Norrland får besked om transportstödet. Det framkom när Karin Åström, riksdagsledamot (s) från Norrbotten, ställde en fråga vid Näringsutskottets sammanträde idag.

Näringsminister Maud Olofsson var idag inbjuden till riksdagens Näringsutskott för att svara på frågor från riksdagsledamöterna. Karin Åström, ledamot i Näringsutskottet, frågade när företagarna i Norrland kan förvänta sig att få besked av regeringen. EU har ännu inte meddelat om den godkänner transportstödet till företagen i Norrland och några pengar har därför inte betalats ut hittills i år. Något som i sin tur beror på att regeringen varit sena med att anmäla frågan till EU-kommissionen. 

- Det har nu gått tio månader sedan regeringen lovade att ge besked om tranportstödet. Men fortfarande svävar företagarna i ovisshet. Den osäkerhet som det skapar påverkar näringslivet negativt i de fyra nordligaste delarna av landet. Företagen vet inte vilka intäkter de kan räkna med och har därför svårt att veta vilka priser de ska offerera sina kunder, säger Karin Åström.

Men några besked från ministern blev det alltså inte nu heller.

- Maud Olofsson sa bara att hon inte kunde ge något svar på frågan. Hon har förut påstått att vi socialdemokrater varit långsamma med att hantera transportstödet när vi hade regeringsmakten, men så här lång tid har det aldrig tagit tidigare. Det här är rekord i senfärdighet, säger Karin Åström, riksdagsledamot (s).  

För mer information
Karin Åström
Riksdagsledamot
070-546 66 64
karin.astrom@riksdagen.se

Daniel Holmberg
Regional pressekreterare
070-3001825
daniel.holmberg@riksdagen.se

 

 

2007-09-25 15:28