Tack från ordförande Karin Åström

Över 52 % av väljarna har i riksdagsvalet valt att rösta på socialdemokraterna i Norrbotten. Det betyder att vi fortsatt har 6 platser i riksdagen från Socialdemokraterna i Norrbotten. 

Vi har dock all anledning att vara orolig för valresultatet i riket. Vi behöver göra en nogrann analys över vårt valresultat, för att ta reda på varför vi inte fick väljarnas förtroende att leda riket. Vi vill även beklaga att vi har fått in Sverigedemokraterna i riksdagen.

 
I landstingsvalet har vi gjort ett gott val, och vår ledande majoritet med V och Mp har fått ett förnyat förtroende.  Socialdemokraterna har fått ett ökat stöd i landstingsvalet, och ser nu fram emot att få fortsätta arbetet i landstinget.

Även i de norrbottniska kommunerna har vi ett starkt stöd. Vi har egen majoritet i fullmäktige i ett flertal kommuner.  Vi vill särskilt gratulera Socialdemokraterna i Övertorneå, Jokkmokk och Boden, som gjort ett lysande valarbete och nu tar makten i dessa kommunerna.

 

Jag vill även tacka alla våra medlemmar för det arbete som vi tillsammans lagt ner i valrörelsen. Vi har tillsammans samtalat med väljarna och fört ut vår politik. Tack för alla era insatser!


Se mer om valresultatet i Norrbotten på val.se

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2010-09-20 01:05