Våra kandidater

 De sex riksdagskandidaterna

 - se gärna mer i de upplänkade kandidatfoldrarna

Sven-Erik Bucht

Socialdemokratiskt samhällsbygge och politik har präglat hela mitt liv. Sedan 2010 är ja griksdagsledamot med särskilda uppdrag i bl a finansutskott och näringsutskott. Det är också de frågor som jag brinner som mest för - tillväxt ochjobb. Jag bor i gränskommunen Haparanda i Norrbotten, där jag varit kommunalråd.

 

Hannah Bergstedt

Född, uppvuxen och bosatt i Piteå. Har arbetat med allt från vältförare till organisatör. Mitt viktigaste uppdrag är att vara tonårsmamma, till mina döttrar. Men jag har också förmånen att företräda Norrbotten i riksdagen sedan 2007 - de senaste fyra åren som ordinarie ledamot. Nu också som vice gruppledare iSkatteutskottet. Allas människor lika värde, och hamöjlighet till ett utvecklande liv, oavsett bakgrund driver mig.

 

Fredrik Lundh Sammel

Pappa, politiker, officer och norrbottning.Skepnaderna kan variera men alltid med ett tydligt fokus på framtidsfrågor. Som utbildning, klimat och jämställdhet. Jag har tre små barn, bor i Luleå och pendlar till riksdagen och uppdraget som migrationspolitisktalesperson för Socialdemokraterna.

 
 

Emilia Töyrä

Rättvisa och jämlikhet har alltid drivit mig i allt oavsett vad jag gjort. Via det fackliga engagemanget har jag tagit klivet in i politiken för att också där kunna varamed och påverka villkor och utveckling. Förtroendevald inom IF Metall sedan 2011.

 
 

Leif Pettersson

Är uppvuxen i Luleå och bor idag med familjen i Boden, Norrbotten. För mig har det sedan ungdomsåren varit självklart att ta ställning och vara med och påverka och varit politiskt aktiv sedanungdomen. Sedan 2006 är jag riksdagsledamot och där bl a ledamot i Trafikutskottet.

 

Ida Karkiainen

Jag är en 26-årig statsvetare, regional utvecklare och kommunpolitiker från Haparanda med ett brett intresse för samhällsfrågor. Mitt politiska engagemang väcktes tidigt genom elevråd och ungdomsråd och jag har alltid känt ett ansvar att utveckla och förändra samhället.

 

 Våra två landstingsrådskandidater

 

Kent Ögren

Alla ska bidra och alla ska få del. Det är kärnan i densocialdemokratiska välfärdspolitiken och drivkraften i mitt politiska arbete. Född och uppvuxen i Jokkmokk där jag också varit verksam som kommunalråd. De senaste tolv åren har jag haft uppdraget som landstingsråd och fått möjligheten att vara en del i bygget av länets framtid

 Maria Stenberg
Jag bor i Arjeplog och har varit riksdagsledamotsedan valet 2002, med uppdrag huvudsakligen i Arbets arknadsutskottet och Nordiska Rådet. Jaghar även varit ordförande i LO-distriktet i Norrbotten. Oavsett vilken nivå så  handlar all politik för mig om vilja och värderingar.

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2014-07-18 13:27