Distriktskongress 2014

 

Helgen 5-6 april samlas arbetarrörelsen samtliga länsorganisationer på Nordklottens konferensanläggning för gemensamt årsmöte och kraftsamling inför det stundande ”supervalåret”.  Socialdemokraterna, S-kvinnor, SSU, ABF, LO, Unga Örnar och Tro och Solidaritet  i Norrbotten inleder då helgen med att tillsamma bjuda in till ett antal öppna seminarier för kunskap och samtal om politiken och folkrörelsen som verktyg för jobb och utveckling och för att hantera framtidens utmaningar.

Sammanlagt samlas närmare 400 företrädare och engagerade medlemmar från de olika organisationerna för att i de gemensamma samtalen och seminarierna också ta avstamp mot årets stundande valrörelser i Norrbotten.
Lördagens avslutad med ett panelsamtal med bl a Tobias Baudin, 2:e vice ordförande LO, Carina Ohlsson, riksdagsledamot och ordförande för s-kvinnor Gabriel Wikström, ordförande SSU

Söndag 6 april genomför Socialdemokraterna sin distriktskongress med motionsbehandling, val till distriktsstyrelse och det här valåret också fastställande av partiets politiska handlingsprogram för Norrbotten. Till årets kongress har ett 40 tal motioner inkommit. De spänner över ett stort antal samhällsområden och berör allt från säkrandet av kollektivavtal, behovet infrastruktursatsningar till specialistvård och skol-utbildningsfrågor.

Valåret 2014 gästas distriktskongressen av Socialdemokraternas ekonomisk politiske talesperson Magdalena Andersson. Hon håller det sedvanliga gästtalet lördag 5 april.

Programmet för de två kongressdagarna och samtliga handlingar är bifogade och kommer att finns tillgängliga här på webben tillsammans med löpande uppdateringar med information och handlingar.

Både seminarier och kongressförhandlingar under lördag och söndag är öppna för allmänhet och media.
Välkomna! 

Handlingarna  

Sidan uppdaterades senast: 2014-03-07 14:22