Val 2014

Till både riksdag och landsting har partidistriktets valberedning medvetet sökt och lyft in nya namn. Inför valkonferensen 23 november 2013 finns därför nu historiskt många namn på båda listorna.

-Efter sammanträden och intervjuer är vi både stolta och glada över de listförslag som vi kunnat presentera . Det säger Lena Lindberg, ordförande för valberedningen.

-Vi har utgått från våra, i partiet antagna kriterier och riktlinjer, och är oerhört glada över att vi haft så många kompetenta kandidater, säger hon tillsammans med övriga i valberedningen.

Landstingslistan förnyas och föryngras med hela 14 nya kandidater.  På de 33 platser som räknas som valbara till landstingsfullmäktige, finns kandidater från alla delar av länet. Valberedningens inriktning har varit att varva politisk erfarenhet, jämställdhet och föryngring och förnyelse

- Förändringar och nya, yngre politiker präglar också vårt förslag till riksdagslista. De två nya namnen på valbarplats på listan är de två unga politikerna Ida Karkiainen, Haparanda och Emilia Töyrä, Kiruna.

-Vi har också prioriterat facklig erfarenhet och etnisk mångfald, understryker Lena Lindberg men målet har klart varit att bygga ett starkt socialdemokratiskt lag för framtiden, tillägger hon.

Häfte valkonferens 
(Dagordning, valberedningens förslag m m)

Sidan uppdaterades senast: 2013-11-20 10:39