Kent Ögren, Jokkmokk

Landstingskandidat (s)
”Energifrågorna står högt på dagordningen i Sverige och i Europa. Norrbotten kan bli ledade när det gäller att komma bort från oljeberoendet, resurser till forskning och utveckling behövs. Vi vill fortsätta att utveckla hälso- och sjukvården för att möta dagens och framtidens utmaningar. Vårdgarantin ska utvecklas så att alla har rätt till behandling utan väntetid.”

Alla ska med. Så enkelt är det.

 

Vill du veta mer om vår politik? Har du frågor och synpunkter?
Kontakta mig gärna! Här kan du nå mig:


E-post: kent.ogren@nll.se
Mobil: 070-528 71 92 

Mina politiska hjärtefrågor
• Regional utveckling och tillväxt
• Sysselsättning
• Hälso- och sjukvård

Lite om mig
Jag är född 1955, uppvuxen och bosatt i Jokkmokk. Till yrket är jag kontrollanläggningstekniker. Sedan valet 2002 är jag landstingsråd och ordförande i landstingsstyrelsen i Norrbottens läns landsting. Min fritid ägnar jag åt sommarstugan, och inte minst - barnbarnen.
 
Mina uppdrag
Ordförande i: Landstingsstyrelsen, Norrbottens läns landsting, Norrlandstingens Regionförbund, Tillväxtberedningen i Norrbottens län, Styrelsen för Jokkmokkshus AB, Sweden Emilia Romagna Network (SERN)
 
Vice ordförande i: Norrlandsfonden, Assembly of European Regions (AER)
Ledamot i: Socialdemokraterna Norrbottens partidistrikt, Struktfondsdelegationen, styrgruppen för regionalt tillväxtprogram, gruppen för skogslänssamarbete, Länsarbetsnämndens styrelse, Norrbotten, styrelsen för Jokkmokks värmeverk AB.
Ersättare i Socialdemokraternas partistyrelse. Rapportör för Europaforum Norra Sverige.
 
Tidigare politiska uppdrag:
Ordförande i Jokkmokks kommunstyrelse och kommunstyrelsens arbetsutskott, samt i
styrelsen för Jokkmokks värmeverk AB
Vice ordförande i Rennäringsdelegationen, Norrbottens län
Ledamot i: Kommunfullmäktige Jokkmokk, Länsstyrelsen styrelse, Styrelsen för Vattenfall AB, styrelsen för Attje, svenskt fjäll- och samemuseum

 

Sidan uppdaterades senast: 2006-05-03 15:44