Riksdagsledamöter

 

Johan Andersson, 52 år, Motala
Riksdagsledamot

Riksdagsledamot med fokus på arbetsmarknadsfrågor

Viktigaste målsättning:

  • Få fler östgötar in i arbete, skapa förutsättningar så fler östgötar får ett bättre liv och kan bidra till en ökad välfärd!
  • Två procent fler i arbete i Östergötland ger 150 mkr/år i ökade skatteintäkter till välfärden!    
  • Utrota ungdomsarbetslösheten!
     

Johan.andersson@riksdagen.se
070-559 16 18

 

 

Teresa Carvalho, 30 år, Norrköping
Samordnare och kommunstyrelsens vice ordförande

Varje människa har rätt till goda möjligheter att forma sitt liv. Ska vi ha råd att finansiera en stark välfärd för alla måste vi bli fler som arbetar. Då behövs investeringar i utbildning, bostadsbyggande och bättre villkor för företag att växa.

Gillar: Beatles och Benfica

Mail: teresa.carvalho@norrkoping.se
Telefon: 0767-62 03 96
Blogg: www.nt.se/bloggar/teresacarvalho
Twitter: @teresacarvalho

 

 

Johan Löfstrand, 38 år,Linköping
Riksdagsledamot

Jag bor i Linköping men kommer från Borensberg i Motala. Jag har varit politiskt aktiv sedan tonåren och har fått den stora förmånen att företräda Socialdemokraterna i Sveriges riksdag sedan 2002. Jag sitter i Miljö- och jordbruksutskottet och arbetar mestadels med drivmedels-, avfalls- och hållbarhetsfrågor. Jag ansvarar för socialdemokraternas jordbrukspolitik. Förutom miljö- och jordbruksfrågor så är jag också engagerad i bostadspolitik och näringslivspolitik. För mig behöver Sverige bli ett mer rättvis land att leva i och då behövs en ny regering!

johan.lofstrand@riksdagen.se

 

 

Anna-Lena Sörenson, 60 år, Linköping
Riksdagsledamot

Jag är född 1954 och växte upp i Kolmården. Jag utbildade mig till lärare i svenska och historia i Linköping där jag har bott och arbetat de senaste 30 åren. Jag har varit politiskt aktiv sen det sena 1980-talet. Tidigare har jag även varit landstingsråd i Östergötland. 

Idag är jobben och sociala frågor viktigast för mig. Alla som kan jobba ska ha möjligheten att göra det. Men även om man inte kan jobba ska man kunna känna en trygghet och framtidstro.


anna-lena.sorenson@riksdagen.se

 

Mattias Ottosson, 43 år, Norrköping
Konsult

Jag har varit engagerad i kommunpolitiken i många år. Att se Norrköping utvecklas har varit drivkraften för mig, bland annat i mitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande i drygt nio år. Vi behöver ett starkt näringsliv som skapar möjligheter för en väl fungerande välfärd. Jag tror att vi kan förbättra förutsättningarna för nya jobb i Östergötland.

Jag är också delaktig i idrottsrörelsen i länet som ordförande i Norrköping Dolphins och Östergötlands idrottsförbund. Idrotten är en viktig spelare för att våra barn och ungdomar ska få en bra start i livet. Därför är de vardagliga och ofta ideella insatserna från alla som engagerar sig i idrottsrörelsen avgörande.

m.ottosson.ab@telia.com
073-020 10 56
Twitter: @MattiasOtto1