Kampanjutvecklare sociala medier

Vi har bestämt oss. Socialdemokraterna ska vara framtidspartiet i Stockholmsregionen och i svensk politik. Vi ska med väljarnas stöd föra en politik som gör att alla kan leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro. Socialdemokratins mål är människans frigörelse. Stockholmsregionens partikansli har en ledande roll i detta arbete. Kansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt att stödja våra socialdemokratiska lokalorganisationer och föreningar. 

Socialdemokraterna i Stockholmsregionen söker nu:

Kampanjutvecklare sociala medier

Arbetsuppgifter

Socialdemokraterna i Stockholmsregionen arbetar med att utveckla den Socialdemokratiska organisationen och politiken inom Stockholms län och Stockholms stad. Idag har vi cirka 14 200 medlemmar i två partidistrikt och 26 arbetarekommuner. Som kommunikatör med ansvar för sociala medier kommer du att använda och utveckla din kreativa sida genom att arbeta strategiskt med text, bild, ljud och film i sociala medier.

Tjänsten innebär du har ansvar för att bygga upp och driva Socialdemokraterna i Stockholmsregionens närvaro online och i sociala medier. Tjänsten är en nyckelposition i vårt kommunikationsarbete som du kommer vara med att forma och utveckla. Du kommer få använda och utveckla din kreativa sida och arbeta strategiskt med text, bild, ljud och film i sociala medier för att utveckla bilden av Socialdemokraterna i Stockholmsregionen.Du kommer göra allt från att bygga upp och driva bland annat Facebook- och instagramflöden. Ett område vi vill utveckla är rörlig bild och kompetens inom detta område är meriterande.

Arbetet innebär samverkan med företrädare inom Socialdemokraterna i Stockholmsregionen och med andra aktörer inom och utom arbetarrörelsen. Du kommer ta fram förslag och presentera strategier kring hur vi ska jobba och utveckla vår närvaro på nätet och i sociala medier. I övrigt ska:

 • Du ge strategiska och tekniska råd åt Socialdemokraterna i Stockholmsregionens politiska ledning kring digitala/sociala medier.
 • Som kommunikatör med ansvar för sociala medier arbetar du tillsammans med de övriga anställda på Stockholmsregionens kansli

Kompetenskrav

 • Dokumenterad erfarenhet av att jobba med sociala medier och webb
 • Du behärskar de verktyg och applikationer som krävs för att kommunicera både värdeskapande och varumärkesbyggande genom sociala medier.
 • Kan driva projekt med flera samarbetspartners
 • Dokumenterad förmåga att skriva anpassat för sociala medier
 • Kan arbeta självständigt mot uppsatta mål och har god samarbetsförmåga. Detta då det ofta kommer att vara upp till dig att i samarbete med kollegor bestämma hur ni ska arbeta för att nå målet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som

 • Är en kreativ person med teamkänsla
 • Har ett starkt driv
 • Har ett professionellt förhållningssätt till ditt arbete och är van att självständigt planera såväl arbete som uppföljning 

Självklart delar du Socialdemokraternas värderingar. I Stockholm bor människor med många olika språkbakgrunder. Vi vill att vårt folkrörelsearbete ska kunna nå fler. Att ha kunskap i språk som är vanligt förekommande bland boende i Stockholm är därför meriterande.

Placeringsort, tillträde, anställningsform

Placeringsort är Stockholm. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning fram till 31 december 2018. Sysselsättningsgrad 100 % med oreglerad arbetstid. Tillträde omgående/efter överenskommelse.

Ansökan och kontaktpersoner

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till jobbahos@stockholm.socialdemokraterna.se. Skriv gärna ”Ansökan kampanjutvecklare” i mejlets rubrik. Skicka gärna din ansökan omgående då vi tillämpar löpande urval, dock senast 30 oktober. 

Upplysningar om tjänsten kampanjutvecklare sociala medier lämnas av:
Joakim Johansson, 070-525 25 78, Försteombudsman Socialdemokraterna Stockholms län
Johan Sjölander, 070-733 11 29, Kommunsekreterare Socialdemokraterna i Stockholm

 • dela på facebook
 • dela på twitter
 • Skriv ut