Kommunikationsansvarig

Vi har bestämt oss. Socialdemokraterna ska vara framtidspartiet i Stockholmsregionen och i svensk politik. Vi ska med väljarnas stöd föra en politik som gör att alla kan leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro. Socialdemokratins mål är människans frigörelse. Stockholmsregionens partikansli har en ledande roll i detta arbete. Kansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt att stödja våra socialdemokratiska lokalorganisationer och föreningar. 

Socialdemokraterna i Stockholmsregionen söker nu:

Kommunikationsansvarig 

Arbetsuppgifter

Socialdemokraterna i Stockholmsregionen arbetar med att utveckla den Socialdemokratiska organisationen och politiken inom Stockholms län och Stockholms stad. Idag har vi cirka 14 200 medlemmar i två partidistrikt och 26 arbetarekommuner. 
Vi söker en erfaren och driven kommunikatör med goda ledaregenskaper som vill ta sig an uppdraget att leda, driva och utveckla socialdemokraterna i Stockholmsregionens kommunikation. Du ska på ett tydligt sätt bidra med att utveckla och samordna kommunikationen samt vara med i vår strategiska utveckling. Du kommer ha en nyckelroll i förberedelser, rekryteringar, uppbyggnad och genomförande av kommande valrörelse. 

Som ett progressivt framtidsparti ska vi fortsätta utveckla vår politiska och kommunikativa förmåga och där kommer du som kommunikationsansvarig vara en viktig pusselbit. Arbetet innebär samverkan med företrädare i Stockholmsregionen samt med företrädare i riksdag och regering. Du kommer också samverka med andra aktörer inom och utom arbetarrörelsen. I övrigt ska:

 • Du ska ge råd och stöd till vår politiska ledning och politiska företrädare i Stockholmsregionen
 • Som kommunikationsansvarig arbetar du med övriga anställda på Stockholmsregionens kansli i centrala Stockholm.

Kompetenskrav

 • Dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla verksamhet och med förmåga att förena olika intressenter. 
 • Dokumenterad förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du kommer att prata inför partimedlemmar, beslutsfattare, grupper och föredra strategier och analyser.
 • Du har självklart en analytisk förmåga, ser orsakssamband, mönster och möjliga lösningar på problem. 
 • Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildningsbakgrund/erfarenhet som bedöms relevant.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som

 • Har mycket goda ledaregenskaper och kan hålla ihop saker
 • Är en teamperson
 • Har ett starkt driv
 • Har ett professionellt förhållningssätt till ditt arbete och är van att självständigt planera såväl arbete som uppföljning. 
 • Klara av att arbeta under press

Självklart delar du Socialdemokraternas värderingar. I Stockholm bor människor med många olika språkbakgrunder. Vi vill att vårt folkrörelsearbete ska kunna nå fler. Att ha kunskap i språk som är vanligt förekommande bland boende i Stockholm är därför meriterande.

Placeringsort, tillträde, anställningsform

Placeringsort är Stockholm. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning fram till 31 december 2018. Sysselsättningsgrad 100 % med oreglerad arbetstid. Tillträde omgående/efter överenskommelse.

Ansökan och kontaktpersoner

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till jobbahos@stockholm.socialdemokraterna.se. Skriv gärna ”Ansökan kommunikationsansvarig” i mejlets rubrik. Skicka gärna din ansökan omgående då vi tillämpar löpande urval, dock senast 30 oktober. 

Upplysningar om tjänsten som kommunikationsansvarig lämnas av:
Joakim Johansson, 070-525 25 78, Försteombudsman Socialdemokraterna Stockholms län 
Johan Sjölander, 070-733 11 29, Kommunsekreterare Socialdemokraterna i Stockholm

 • dela på facebook
 • dela på twitter
 • Skriv ut