Fokus på Stockholmssjukvården i ny kampanj

Köerna på akuten växer, vårdplatserna har blivit färre och en hårt ansträngd personal går på knäna. Nu uppmärksammar S i landstinget resultatet av tio år med landstingsmoderaterna i tunnelbanekampanj. 

Idag inleds er sjukvårdskampanj i Stockholms tunnelbana, vad vill ni huvudsakligen berätta?

- Väljarna måste få veta hur läget är i Stockholms sjukvård när köerna på akuten växer, vårdplatserna har blivit färre och en hårt ansträngd personal går på knäna. Och att det här är resultatet av landstingsmoderaternas politik, säger Erika Ullberg, socialdemokratiskt finanslandstingsråd i opposition. 

Hur skulle ni lösa sjukvårdskrisen?

- Exempelvis genom satsningar på dem som jobbar inom vården. Vårdens personal måste få arbetsvillkor som gör att fler vill jobba i vården – då kan stängda vårdplatser öppnas igen och väntetiderna för patienterna minska.

- Vi vill ha en vård som är samordnad och tillgänglig oavsett man bor. Tyvärr har omfattande privatiseringar lett till en splittrad vård som blir dyrare, mer ineffektivt och sänker kvaliteten. 

- Det är också dags att stoppa slöseriet i landstinget. Slarviga upphandlingar av rekorddyra strumpor och miljardfördyrningar av NKS slukar vårdens pengar.

Varför är det viktigt att uppmärksamma detta nu?

- För att läget i sjukvården är så allvarligt nu, och den debatten och insatserna som behövs för att mildra den kris moderaterna skapat i vården kan inte vänta till hösten 2018. Det är viktigt att lyfta att situationen i sjukvården inte måste vara så här, krisen är resultatet av många felaktiga politiska beslut (privatiseringar/vårdval, NKS, dyra konsulter) och att det finns en alternativ politik som skapar en bättre sjukvård. 

Läs vår debattartikel i Svd om Sjukvården i Stockholm i fritt fall

Mer om kampanjen hittar du här!

Sidan uppdaterades senast: 2017-03-20 10:01
  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut