Krismöte på måndag 5 oktober kan rädda busstrafiken

På måndag 5 oktober 17:30 kommer trafiknämnden i Stockholms läns landsting att hålla ett extrainsatt krismöte om nedskärningar busstrafiken. Det var den 21 september som Socialdemokraterna och Miljöpartiet begärde ett extra trafiknämndsmöte av trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) för att diskutera alternativ till nedskärningar på 100 miljoner kronor i busstrafiken. En begäran som nu har besvarats. 

På krismötet den 5 oktober kommer Socialdemokraterna be att Moderaterna tar ställning till det alternativa besparingspaket på busstrafiken som S presenterade tillsammans med Miljöpartiet den 23 september. Det alternativa besparingspaketet innebär att nedskärningarna stoppas och att istället frysa upphandling av ny dieselbåtslinje mellan Ulvsunda och Södersjukhuset, införa nytt kodsystem för att stoppa fusket med SMS-biljetter i busstrafiken samt behålla befintliga spärrar istället för att köpa in nya.

Efter mötet på måndag har Moderaterna fyra dagar på sig att ändra i den slutgiltiga planen för nedskärningarna som kommer att skickas av trafikförvaltning till bussbolagen fredagen den 9 oktober.

–  Vi kan inte låta dyra och ineffektiva investeringar som en dieselbåtslinje stå i vägen för det som är SL: s kärnverksamhet, att köra buss och kapacitetsstark spårtrafik. Jag hoppas att Moderaterna nu kan sluta att skylla ifrån sig och istället seriöst överväger vårt alternativ till finansiering. Ett alternativ som inte drabbar resenärerna i deras vardag och tillväxten, säger Erika Ullberg, oppositionsfinanslandstingsråd (S).

Presskontakt: 
Anna Karin Grenninger, 070 737 44 66

Sidan uppdaterades senast: 2015-09-30 09:19
  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut