Nytt sätt att bygga på – storsatsning på Skärholmen ger 4 000 nya bostäder

4 000 nya bostäder i Skärholmen – det går att göra, men då måste staden prova nya sätt att bygga på. Det säger Karin Wanngård, finansborgarråd, i en kommentar till att Stockholm nu går vidare i sin ambition att höja takten i bostadsbyggandet.

Den nya majoriteten kommer att ändra Stockholms stads markpolicy för att skapa möjligheter till fler hyresrätter och ökade byggvolymer. Skärholmen blir den första stadsdel där det nya arbetssättet provas. Den tidigare majoritetens politik ledde till en kraftig inbromsning i byggandet, vilket hämmade tillväxt och utveckling. 

– I dag finns det en geografisk obalans i bostadsproduktionen. Om vi tar Skärholmen som exempel så ligger det idag bara 800 bostäder i planeringen, samtidigt som det finns utrymme för att bygga mycket mer. Då måste vi ändra sättet vi bygger stad på. Nu har vi lagt om bostadspolitiken, från att Stockholm har varit ganska passivt, så vet vi att politiken kan styra på ett sätt som ger fler stockholmare möjlighet att få ett bra boende. Vi kommer arbeta med större och mer generella detaljplaner, vilket ger möjlighet till att få upp volymerna i byggandet. Att bygga i den takt Stockholm växer handlar i grund och botten om politiskt vilja. Nu ändrar vi inriktning, från att sälja ut hyresrätter till att faktiskt bygga nya bostäder. Det är ett skifte som kommer att göra skillnad. Det säger Karin Wanngård, finansborgarråd, i en kommentar. 

Presskontakt: Ömer Oguz 076-122 92 34

Sidan uppdaterades senast: 2015-09-07 09:16
  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut