Rekordmånga sommarjobb i Stockholm

Allt fler unga får sommarjobb i Stockholm. I maj månad har staden 8148 registrerade sommarjobb, det är 2200 fler jobb än 2014. Nytt för i år är sommarjobb med språkstöd där ungdomarna deltar i en två veckors introduktion där SFI står för programmet, tre veckors sommarjobb och en efterföljande uppföljningsvecka. I sommar startar också Summer Business Challenge som är ett pilotprojekt där ungdomar får utveckla och konkretisera affärsidéer kopplade till den offentliga sektorn. Stockholms stad satsar i år 92 miljoner kronor på sommarjobb. 

– Sommarjobbet är många ungdomars första kontakt med arbetslivet och en möjlighet att få ta ansvar och tjäna egna pengar. Vi vet också att det första sommarjobbet är viktigt för att få in en fot på arbetsmarknaden och att det underlättar framtida jobbsökande. Att fler unga nu får chans till ett första jobb är glädjande och ett resultat av att vi för en jobbpolitik där vi investerar i Stockholms ungdomar. Detta säger Emilia Bjuggren, arbetsmarknadsborgarråd (S) i en kommentar.

Bakgrund:
I maj månad har staden 8148 registrerade arbetstillfällen för sommarjobb. Fler jobb tillkommer och det slutgiltiga antalet är klart först senare under sommaren.2016 satsar den politiska majoriteten 92 miljoner kronor på sommarjobb.Sedan maktskiftet har hitintills 4426 fler ungdomar fått jobb jämfört med 2014.

Fördelning av sommarjobb över staden

Presskontakt: Tomas Gustavsson, 076-122 91 99

Sidan uppdaterades senast: 2016-05-27 10:22
  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut