Stockholm bygger i rekordtakt

Stockholm växer i rekordfart. Första halvåret 2016 påbörjades 3738 nya bostäder, en ökning med 114 procent jämfört med 2015, visar nya siffror från SCB. Det är den snabbaste nybyggnadstakten sedan 2006. Inte under hela det borgerliga styret i Stockholm ökade byggtakten lika mycket. Den rödgrönrosa majoritetens satsningar på ökat bostadsbyggande ger resultat. 

– Vi har prioriterat bostadsbyggandet från politisk sida. Vi har satt en ny organisation för att samordna och driva på bostadsbyggandet, ökat antalet anställda planhandläggare och satt igång allmännyttans byggande. Det ger resultat, säger Roger Mogert (S), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm.  

Antal markanvisade bostäder och startade detaljplaner slår också nya rekord. Målet för antal start-PM under 2016 nåddes redan i april med planer för 8000 nya bostäder färdiga sedan årsskiftet.

– Förutom att vi har ökat kapaciteten för att bygga och planlägga har vi vågat fatta beslut. Den politiska viljan är helt avgörande för att öka byggtakten, säger Roger Mogert (S).

Presskontakt: Tomas Gustavsson, 076-122 91 99

Statistik från SCB

Sidan uppdaterades senast: 2016-08-18 16:27
  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut