Stockholm dubblar stödet till Handelshögskolan

I stadshusmajoritetens kommande budget så satsas det på Handelshögskolan i Stockholm. Staden höjer sitt anslag till Handelshögskolan – från 1,1 mnkr till 2,0 mnkr. Det kommer också beslutas om att tillsätta en utredning för att återinrätta den professur specialiserad på kommunekonomi som tidigare har funnits på Stockholms handelshögskola. 

– Näringslivet är oerhört viktigt för Stockholms tillväxt och för att få fram fler jobb. Jag har varit tydlig med att jag vill stärka kontakterna mellan Stockholms stad och näringslivet, och det här är ett sätt att göra det på. För att Stockholm ska behålla och stärka sin position i den globala konkurrensen behövs ett fortsatt gott innovationsklimat med goda möjligheter till kommersialisering. En viktig del i detta är stadens samarbete med Handelshögskolan. Det säger Karin Wanngård, Finansborgarråd (S) i en kommentar.

Förslaget i korthet:

  • I årets budget kommer Stockholms stad höja sitt anslag till Handelshögskolan – från 1,1 mnkr till 2,0 mnkr.
  •  Kommunstyrelsen ska även utreda återinrättandet av den professur specialiserad på kommunekonomi som tidigare har funnits på Stockholms handelshögskola. En ny professur ska anpassas till dagens behov och vara av nytta för staden.

Presskontakt: Ömer Oguz 076-122 92 34

Sidan uppdaterades senast: 2015-10-05 11:18
  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut