Stockholms filmfestival och Stockholms stad presenterar nytt internationellt filmpris

Stockholms internationella filmfestival och Stockholms stad presenterar i samarbete ett nytt internationellt filmpris: Stockholm Impact Award med prissumman 1 miljon kronor som kommer att delas ut för första gången på Stockholms filmfestival i november. Priset delas ut i en ny tävlingssektion för internationell kvalitetsfilm som speglar vår samtid och inte väjer för brännande ämnen. Stockholms stad har sedan den nya majoriteten tillträdde en aktiv filmpolitik för att fler ska välja att spela in film i staden och för ett bredare utbud av film i Stockholm. Staden har bland annat blivit medlemmar i Filmregion Stockholm, startat en filmfond och påbörjat arbetet med att ta fram en filmstrategi. Stockholm Impact Award blir nästa steg i arbetet med att stärka Stockholms attraktivitet som filmstad. 

– Jag är mycket glad att Stockholms stad tillsammans med Stockholms filmfestival nu instiftar Stockholm Impact Award. Det här priset innebär att fler röster kommer att bli hörda. Priset stärker också Stockholm som en attraktiv filmstad. Min tydliga ambition är att fler ska välja att spela in film i Stockholm, det skapar jobb, ger intäkter till staden och näringslivet och marknadsför Stockholm i världen. Säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd.

– Priset hjälper oss att sätta ljus på profilstarka filmskapare som vågar utmana och ta temperaturen på vår samtid. Stockholm Impact Award blir ett av världens största internationella filmpriser och sätter Stockholm på kartan. Säger Git Scheynius, festivalchef.

Presskontakter:

Stockholms filmfestival:
Jonna Cornell, 073-673 12 44, jonna@stockholmfilmfestival.se

Stockholms stad:
Tomas Gustavsson, 076-122 91 99, tomas.gustavsson@stockholm.se
Ömer Oguz, 076-122 92 34, omer.oguz@stockholm.se

Sidan uppdaterades senast: 2015-05-28 16:19
  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut